Много мъже са оглеждали женските форми, но само един е

...
Много мъже са оглеждали женските форми, но само един е
Коментари Харесай

Историята на Lululemon. Или как се прави топ бранд от гледането на женски форми по време на йога

Много мъже са оглеждали женските форми, само че единствено един е станал богат от това - канадецът Денис " Чип " Уилсън.

Уилсън потегля на йога и следи, че броят на дамите, които вземат участие в практиките, непрестанно пораства. Предприемачът усеща нов пазар - този на спортните клинове, които имат за цел да оформят по-добре задните елементи, а спортуващите дами да се почувстват по-комфортно.

Измисля името Lululemon. По неговите думи сложното за изговаряне тройно “L " идва да подчертае западния генезис на марката - нещо, което през различен собствен бизнес Уилсън знае, че се цени в Япония, където развива марката за сноуборд Homeless. Именно буквата “L ”, която липсва в японската писменост, му е донесла “смешно лесни пари ”, счита Чип и по тази причина с новия си план залага на трипъл “L ”.

С годишен растеж от над 25% и проходи за 2022 година от 7,5 милиарда евро учредената в Канада през 1998 година спортна марка през днешния ден дава поръчка да измести безконечния трети в западната промишленост за спортни артикули - Puma. През последните пет години цената на акциите на Lululemon скочи с към 460%, което ги прави една от най-добре представящите се акции на пазара за облекло.

Успехът на Lululemon се дължи на две трендове: триумфът на йога и фактът, че хората обичат да се обличат спортно във всекидневието.

Ако през днешния ден клиновете се носят като дънки по целия свят, това също е с помощта на Lululemon.

 Чип Уилсън Lululemon
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР