Много лошо време идва към страната. За утре почти цялата

...
Много лошо време идва към страната. За утре почти цялата
Коментари Харесай

Много лошо време се настанява над България, вижте какво ни чака от утре

Много неприятно време идва към страната. За на следващия ден съвсем цялата страна е предизвестена с " оранжев " и " жълт " код за рисково време. Ще има мощни дъждове с гръмотевици. Над Варна и региона ситуацията ще е една от най-тежките, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. Кодът е " оранжев " и се чака преваляванията да доближат 50 л/кв.м.

През идващото денонощие през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт. От запад на изток ще има интензивни краткотрайни превалявания от дъжд. През идната нощ по-значителни ще са количествата в планинските региони и по високите полета на Западна България, а денем – в централните региони.

На места в Югоизточна България преваляванията ще са съпроводени с гръмотевични стихии, има условия за градушки. След обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността да се раздира. В Дунавската низина ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър, който последователно ще отслабва. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е сдържан. Ще продължи да нахлува леден въздух.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 7° и 12°, в източните региони: 10°-15°. Максималните температури също ще са в необятен период: от 11°-16° в Западна България до 23°-25° в югоизточните региони. През нощта против събота, като се изключи северозападните региони, преваляванията ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 2000-2200 метра от сняг. През идната нощ обилни превалявания ще има в масивите от Западна България, а денем и през нощта против събота – в източната половина на Стара планина, Източните Родопи и Странджа-Сакар. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен югозападен вятър, който в масивите от Западна България ще последователно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижават; оптималната на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще има превалявания от дъжд, които след обяд и вечерта ще са интензивни и тук-там по южното крайбрежие ще са съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан, по Северното Черноморие краткотрайно мощен, северозападен вятър, който денем ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат към момента високи, сред 18° и 23°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР