Много лекарства могат да бъдат изключително опасни, ако не ги

...
Много лекарства могат да бъдат изключително опасни, ако не ги
Коментари Харесай

10 неочаквано опасни лекарства за здравето

Много медикаменти могат да бъдат извънредно рискови, в случай че не ги вземете съгласно инструкциите и без консултация с доктор

Изненадващо, даже медикаменти с кристално чиста известност попадат в тази група, сигнализира

Някои лекарства, които са станали ежедневни за избрани групи хора, могат да причинят най-неприятните странични резултати, други могат даже да убият.

Внимателното изследване на листата с противопоказания и странични резултати може да наподобява скучно, само че последствията от „ безопасните” медикаменти могат да бъдат такива, че скуката да наподобява като желан избор.

1.Антибиотиците са избавили немислим брой животи и от дълго време справедливо се считат за панацея. Приемът им при всяка простуда обаче може да бъде извънредно рисков - те развиват антибиотична устойчивост и накърнимост към мутирали микроорганизми.

2.Статините са медикаменти, които намаляват равнищата на холестерола в кръвта, рекламирани като изцяло безвредни. И въпреки всичко, изкуственият надзор на холестерола не е от изгода за всички. Страничните резултати на някои от статините включват диабет, чернодробна непълнота, мозъчно увреждане и даже гибел.

3.Антидепресантите съдържат серотонин, главният невротрансмитер, виновен за положителното въодушевление на индивида. Но дълготрайната приложимост на антидепресанти може да аргументи положение, наречено акатизия, нервно разстройство, което изисква непрекъснато придвижване. Пренебрегната форма на акатизия постоянно води до самоубийство.

4.Антикоагулантите, най-общо казано - разредители на кръвта, отслабват интензивността на кръвосъсирващата система и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Проблемът е, че даже дребна драскотина може да аргументи щедро кървене, което може да бъде съдбовно, в случай че се дозира погрешно.

5.Парацетамолът, прочут също като ацетаминофен, е един от най-популярните болкоуспокояващи и антипиретици. В същото време малко хора знаят за заплахата от предозирането му, водещо до необратимо увреждане на черния дроб и гибел.

6.Кортизонът е доста ефикасен в битката с хроничната надбъбречна непълнота и оказва помощ за възобновяване от спортни контузии, само че при продължителна приложимост може да докара до забележителна щета. Страничните резултати включват диабет, скъсване на сухожилията, катаракта и остеопороза.

7.Химиотерапевтичните медикаменти са предопределени за битка с рака и всъщност са отрова, която убива както болните, по този начин и здравите кафези в тялото. Изненадващо е, че доста хора не осъзнават заплахите си, възприемайки ги като стандартни опиати. Злоупотребата с химиотерапевтични медикаменти води до бърза и мъчителна гибел.

8.Бета-блокерите се употребяват за намаление на кръвното налягане при лекуване на сърдечни аритмии и хипертония. Но в случай че сгрешите с дозата, кръвното ще падне прекалено много и ще развиете хипотония. Страничните резултати включват също импотентност.

9.Аспиринът е на ниска цена, ефикасен и затова извънредно известен. Много хора го одобряват без съмнение, с цел да смъкват тресчица или да облекчат главоболието. Излишно е да споделям, че предозирането с аспирин е необикновено рисково? Води до вътрешно кървене и парализа на дихателните пътища.

10.Целекоксиб се употребява като противовъзпалително и аналгетично средство при артрит и други възпаления на ставите и като пробно лекарство срещу рак. Но високите дози от него водят до стрес върху сърцето и висок риск от инфаркт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР