Много конкретни въпроси, свързани с българите във Великобритания обсъдиха премиерът

...
Много конкретни въпроси, свързани с българите във Великобритания обсъдиха премиерът
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с Тереза Мей

Много съответни въпроси, свързани с българите във Англия разискаха министър председателят Бойко Борисов с английския министър-председател Тереза Мей в Лондон. Двамата разискаха двустранните връзки и тематики от международния дневен ред. Тереза Мей одобри поканата да посети България през месец май следващата година.

Лондон посрещна премиера Бойко Борисов с обичайното си дъждовно време. Както стана ясно от думите му след срещата, обаче, слънцето в връзките сред България и Англия ще продължи да грее и след раздялата на Лондон с Брюксел. Тази среща сред Борисов и Мей издва няколко дни, склед като британсикят министър председател и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер си стиснаха ръцете за договарянията по Брекзит. От тях зависи бъдещето на много огромната българска общественост във Англия.

Желанието на нашата страна е изискванията за нашите сънародници да не се трансформират и след Брекзит.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Ще стартираме с това, което интересува нас, българите - правата на българите, тъй че по никакъв метод Брекзит да не им повлияе. Нашата поддръжка като председателство ще минава и през тези реципрочни неща. Другото е българските учебни заведения в България да имат и матури на български език. Имам писмо от тези учебни заведения и го предоставих [на премиера Мей].
Тереза Мей сподели на българския министър председател, че чака с неспокойствие да чуе целите на българското европредседателство, което стартира след броени дни. Бойко Борисов я осведоми за задачите на българското държавно управление, свързани с европейското бъдеще на Западните Балкани, желанието на всички балкански водачи да има транспортна и цифрова съгласуваност и час по-скоро да се понижат таксите за роуминг за страните, които не са членки на Европейски Съюз.

Двамата разговаряха по необятен кръг въпроси, свързани както с двустранните връзки и усилването на съдействието сред България и Англия в областта на сигурността, по този начин и в битката с мигрантската рецесия. Тема беше и изявлението на американския президент Тръмп, с което призна Ерусалим за столица на Израел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР