Много караници са абсолютно безсмислени. Те започват от нещо малко,

...
Много караници са абсолютно безсмислени. Те започват от нещо малко,
Коментари Харесай

Пет фрази, които могат да разрешат всеки конфликт

Много кавги са безусловно безсмислени. Те стартират от нещо малко, само че могат да прераснат в голям скандал. Просто не е допустимо да сме постоянно на едно мнение, нито би трябвало постоянно единият да отстъпва в разногласията и споровете.

Но от всяка обстановка има излаз. И то не един. Търсете и ще намерите тъкмо това решение, което устройва и двамата. Ето 5 изречения, които могат да разрешат всеки спор:

Да си починем, да премислим нещата и да вземем решение

Помиряването не става, когато двама душа си викат лице в лице, сипещи куп обиди. Може би ще съумеете да разрешите спора по-късно, когато страстите са се успокоили.
 скандал iStock/Getty Images
Разбирам за какво си смутена

Ако прибягвате до страсти, вместо до причини, може би ще съумеете да обсъдите казуса с по-спокоен звук и да свалите напрежението.-->

Хайде да разгадаем казуса дружно

С тази имитация казвате на вашия сътрудник, че сте подготвени да обсъдите казуса. Решение постоянно има, просто би трябвало да го намерите.

Красива си, когато си ядосана

Звучи като опит за заобикаляне на разногласието, само че това при всички случаи ще накара отсрещната страна да се усмихне. А това ще помогне да намерите вярното решение на спора.
 спор iStock/Getty Images
Трябва да спрем да се караме

Тази простичка фраза демонстрира откровеното предпочитание да разберете отсрещната позиция. Когато има спор, хората най-често не се изслушват един различен и нормално приказват за изцяло противоположни неща.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР