Много качествена реколта 2017 от червени вина се очертава, след

...
Много качествена реколта 2017 от червени вина се очертава, след
Коментари Харесай

Очертава се много добра реколта 2017 от червени класни вина


Много качествена годишна продукция 2017 от червени виновност се обрисува, откакто прибраното грозде е посочило може би най-хубавите резултати от 20 години насам. Това разрешава бутилирането доста класни виновност, обявиха от най-старата маза в Южна България " Вила Ямбол " по време на празника на виното в града.

Производителят към този момент възнамерява през тази година да пусне две нови запаси от винената си серия " Кабиле " (Kabile), разгласи изпълнителният шеф на винарната Красимир Аврамов по време на празника, в който " Вила Ямбол " взе участие от старта му преди три години.

Над 6000 души бяха в централната градина на града, където в неделя се играха обичайните танци от района. Кукери показаха ритуали, свързани с виното, имаше осъществявания на национални песни и кулинарно шоу.

Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха раздадени 4000 порции. " Тук е цялостно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни виновност. " Вила Ямбол " продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора ", описа водещият на готварското зрелище Ути Бъчваров.

Празникът на виното се организира като въведения към Международния маскараден фестивал " Кукерландия ". По този метод се акцентира връзката сред традициите на кукерските игри с античните Дионисиеви празници и славата на Ямболския край като винарски регион.

" С този празник желаеме да благодарим на ямболии и на нашия район, че ни оказват помощ да вършим висококачествени български виновност. Щастливи сме, че почтено пазиме традициите във винопроизводството още от 1924 година. ", сподели изпълнителният шеф на " Вила Ямбол " Красимир Аврамов.

В грижите за лозята и изработката на вино и ракия на " Вила Ямбол " вземат участие над 160 индивида от Ямбол и района. Голямото преимущество за производителя е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Избата ръководи към 10 000 дка лозя – към региона на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. По отношение на желанията на българина от " Вила Ямбол " разясниха, че той остава традиционалист и избира познати сортове.

През предходната година избата печели единствения огромен златен орден (който се дава на виновност, оценени с над 92 точки) на Concours Mondial de Bruxelles (известен като Световното по вино). Отличието беше за тяхната Villa Yambol Резерва Каберне Совиньон 2014 година Друго тяхно вино - Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, завоюва три златни медала от интернационалните надпревари и се трансформира в най-награждаваното родно вино. Единият орден е от Mondial de Bruxelles, другият от Vinalies International, а третият от London experts in wine. Избата изнася виновност за 20 пазара на четири континента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР