„Много жилищни сгради са повредени, прозорците са счупени, покриви, балкони

...
„Много жилищни сгради са повредени, прозорците са счупени, покриви, балкони
Коментари Харесай

Руските войски атакуваха жилищни сгради в центъра на Чернигов /видео/

„ Много жилищни здания са развалени, прозорците са счупени, покриви, балкони са развалени, стени и тавани са разрушени тук-там “, съобщи Чаус.

Чаус акцентира, че наоколо няма военни обекти.

„ В непосредственост има лечебни заведения, няколко учебни заведения и детски градини, десетки високи здания “, сподели той. Освен това уточни, че преди този момент са починали девет души, а четирима са ранени

Кореспондент на УНИАН оповестява, че локалните поданици описват по какъв начин съветските войски обстрелват бензиностанции, където се зареждат коли за спешна помощ и публичен превоз.

Кметът на Чернигов Владислав Атрошенко съпостави сегашния обстрел на регионалния център от съветски войски с нацистките бомбардировки.

" Днес градът се смъква с едрокалибрени ракети, нанасят се въздушни удари по него. Повредени са доста обекти и структури: архитектурни монументи, образователни заведения, лечебни заведения, десетки жилищни здания ", сподели кметът на Чернигов.

Според него Чернигов е претърпял сходни загуби по време на бомбардировките от нацистите на 23-25 ​​август 1941 година

„ Тези дни съветската войска прави същите закононарушения против града и против човечеството. Чернигов стоеше тогава, ние ще стоим в този момент! Ние няма да предадем града си на никого! Хората ще се бият за Чернигов до гибел. Черниговчани ще дадат своето живот за родния си град ", сподели Атрошенко.

В същото време той акцентира, че градът се нуждае от финансова поддръжка, с цел да се бори в този момент и за по-нататъшно възобновяване, което несъмнено ще стартира след украинската победа.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР