Много жени смятат, че първите признаци на стареене се появяват

...
Много жени смятат, че първите признаци на стареене се появяват
Коментари Харесай

Коя част от женското тяло старее най-бързо?

Много дами считат, че първите признаци на стареене се появяват по лицето и шията, като обръщат особено внимание на грижата против бръчки по тези елементи на тялото. Научно потвърдено е обаче, че нито лицето, нито шията остаряват най-бързо , а…гърдите.

Изследвания са открили, че сензитивната и тънка тъкан на гърдата е по-податлива на признаци на стареене.



Гърдите всекидневно са изложени на редица фактори, които могат да насърчат стареенето и да причинят " провисване ". Преди всичко, измененията в размера на гърдите след загуба и наддаване на тегло, както и бременността , предизвикват разпъване на кожата и тъканите, което понижава еластичността й. Ежедневната грижа за кожата на гърдите с хидратиращи кремове (каквито поставяме и на лицето) може да помогне за закъснение на този развой.

Друг главен зложелател на кожата на гърдите е слънцето, което доста форсира стареенето на тази част от тялото и кара кожата да загуби разтегливост. В това се включват и модерните бански костюми с надълбоко изрязана горна част, които излагат кожата на нездравословните слънчеви лъчи . За да предотвратите това, използвайте предпазен крем всякога, когато гърдите ви не са покрити (дори когато няма слънце) или носете по-често тениски, които напълно покриват гърдите.

Не ограничавайте ежедневната грижа единствено върху лицето и шията - разширете я до гърдите и деколтето , с цел да забавите появяването на първите признаци на стареене, поучават експертите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР