Много жени допускат грешки при измиването на косата си, особено

...
Много жени допускат грешки при измиването на косата си, особено
Коментари Харесай

Какви грешки допускаме при измиването на боядисана коса

Много дами позволяват неточности при измиването на косата си, изключително когато тя е боядисана. Дами, внимавайте с нещата, за които ви сигнализираме по-долу. Много от вас най-малко един път са правили едно от тях.

1. Използвате " неверния " шампоан

Трябва да бъдете доста деликатни с избора на шампоан, в случай че сте с боядисана коса. Потърсете артикули без сулфат, които да не съдържат съставки, които да се окажат неподходящи за повредената коса, а оказват помощ да се резервира цветът на боядисаната коса до четири седмици.

2. Миете косата си прекомерно постоянно

Колкото по-често миете косата си, толкоз по-бързо вашият цвят избледнява и губи блясъка си. Имайте го поради, когато не сте с естествения си цвят и по тази причина мийте косата си не по-често от два пъти в седмицата. Ако това е задача невъзможна за вас, то тогава има и още един вид - не ползвайте шампоан всеки ден, а измийте косата си единствено с еликсир по краищата на косата.

3. За предпочитане е хладка вода

Водата, с която миете косата си, не трябва да е гореща. Използвайте хладка. Горещата вода ускорява секрецията на жлезите.

4. Нагряване на мокра коса

Сушенето със сешоар на мокра коса, както и изправянето на влажна коса с преса води до изгаряне на косъма. Освен това не дръжте сешоара директно до косата, а го наклонете под ъгъл.

Грижете се за своята коса, с цел да наподобява здрава. Когато тя е боядисана е належащо да полагате двойно повече грижа, с цел да запазите цвета за по-дълго време. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР