Много желаещи да отслабнат страдат, защото бързо след диетата връщат

...
Много желаещи да отслабнат страдат, защото бързо след диетата връщат
Коментари Харесай

Две зелени оръжия срещу връщането на килограми след диета

Много искащи да отслабнат страдат, тъй като бързо след диетата връщат толкоз мъчно свалените килограми . Магданозът и целината могат да оказват помощ против този противен йо-йо резултат, заяви в. "Дейли мейл ".

Качването на килограмите след диета може да се дължи на бактерии в храносмилателната система. Докато отслабваме, привикналите на мазнини микроорганизми, се усещат дискомфортно, само че не напущат територията си.

 магданоз целина iStock

Затова, когато стартираме да се храним обикновено, те не могат да се наситят на обичаните си мазнини и около тях по-лесно напълняваме. Всъщност тези "лоши " бактерии унищожават естествените съединения в храната ни, които улесняват горенето на мазнините.

Този резултат може да бъде обезвреден с питиета , богати на субстанции, които се съдържат в плодове и зеленчуци . Това са флавоноидите, които предизвикват клетките да изгарят мазнините, а не да ги натрупват.

 магданоз целина iStock

Едното от тези съединения - апигенин , е особено за магданоза, целината, кервиза и чая от лайка. Другото - нарингенин , се среща в грейпфрута, портокалите, доматените люспи и водната мента.

Израелските учени са работили с мишки, само че са уверени, че откритието им важи и за хората. Когато те им давали доста флавоноиди, тъй че бактериите в храносмилателната им система да не могат да ги обхванат, животните напълнявали по-малко след прекъсване на диетата за намаляване.

Един от съавторите Еран Сегал сподели, че са нужни спомагателни проучвания, които да дефинират на какво се дължи явлението " релапсиращо затлъстяване ".

 магданоз целина iStock
.month-theme.image-container { background: url(https://m4.netinfo.bg/media/images/39253/39253496/1600-400-tema-na-meseca-08.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Тайният живот на домашните любимци Август  10 любопитни обстоятелството за котките Тайният живот на домашните любимци 10 любопитни обстоятелството за котките  10 правила, които би трябвало да знаете при дресировката на кучето си Тайният живот на домашните любимци 10 правила, които би трябвало да знаете при дресировката на кучето си  Как лятната разходка до вилата може да бъде рискова за котката ви или в резюме за котешкия СПИН Тайният живот на домашните любимци Как лятната разходка до вилата може да бъде рискова за котката ви или в резюме за котешкия СПИН Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР