Много изненади, много позитивни емоции и срещи само с приятни

...
Много изненади, много позитивни емоции и срещи само с приятни
Коментари Харесай

Руско Русков с мотор по Пътя на коприната

Много изненади, доста положителни страсти и срещи единствено с приятни хора. Това са най-силните усещания на Руско Русков, който пропътува с мотора си 20 хиляди километра за 2 месеца.

3D актьорът мина през пустините, планините и равнините на Турция, Иран, Туркменистан, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан, Казахстан, Русия, Украйна, Румъния - следвайки античния търговски Път на коприната.

Руско Русков е на 31г., от Търговище, само че живее в София. През 2016 година прави първото си по-сериозно пътешестване с мотор - обиколка на България. Харесва му като чувство и взема решение да направи много по-дълго странствуване. Така той потегля по Пътя на коприната.

Минава през 10 страни и прави към 9 хиляди фотоси по пътя си. Подготовката му лишава към 7 месеца, тъй като пътува самичък, а това значи, че транспортното средство би трябвало да е в извънредно положително положение. Температурните амплитуди по пътя пък варират от 0 до 52 градуса. Това изисква специфични облекла, само че въпреки това багажът би трябвало да е редуциран до най-малко. Получаването на визи е било най-трудната част от подготовката. Взимането на виза за Туркменистан му лишило най-вече време и старания, по тази причина пък прекарването в страната си коствало, описа ни Руско Русков.

Руско Русков е сюрпризиран позитивно от визитата си в Иран. Там е срещнал най-гостоприемното отношение по време на пътуването си. Казва, че даже и за момент не се е почувствал заплашен в страната.

Моторът, с който Руско пътува, е 1300 кубика и е със 160  конски сили. За сходно пътешестване, обаче, не е належащо да притежавате такава мощна машина, споделя той и добавя, че в Памир се е срещнал с мъж и жена, които обикалят света със скутер.
Още за пътуването на Руско Русков - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР