Много издания и телевизионни канали в Германия предлагат на най-малките

...
Много издания и телевизионни канали в Германия предлагат на най-малките
Коментари Харесай

Какво разказват на германчетата за събитията в България

Много издания и телевизионни канали в Германия оферират на най-малките си читатели и фенове вести на наличен за тях език. А в този момент е един от редките случаи, в които в тези вести място намира и България, написа "Дойче веле ".

Каква страна е България

В своите вести за деца немската социална телевизия ZDF споделя на дребните си фенове за митингите в България. Краткото обяснително филмче стартира със следните думи: "България е най-бедната страна в Европейския съюз. Много от хората там изкарват прекомерно малко пари. И по тази причина мнозина към този момент са напуснали страната ".

Протестиращите считат, че виновност за това развиване носи държавното управление, изясняват по-нататък публицистите от ZDF и прибавят, че стачкуващите упрекват ръководещите в корупция. И защото множеството деца надали знаят какво е корупция, създателите на филмчето коментират: "Корупция значи, че политиците употребяват властта си не за богатството на народа, а за своето лично богатство - да вземем за пример като си присвояват държавни пари, вместо да ги влагат в нещо положително за страната ".

"Корупцията е неразрешена, само че в България явно е постоянно срещана. Именно поради нея на учебните заведения и лечебните заведения в страната им липсват пари. Това споделят и стачкуващите: корупцията е една от главните аргументи за неприятното положение на страната. И по тази причина упорстват за оставката на държавното управление ", описват публицистите от ZDF.

Още един основен проблем

Авторите на филмчето не пропущат да обяснят и ролята на правораздаването: "Задача на българския съд е да се бори против корупцията, само че това се случва прекомерно рядко. Демонстрантите считат, че съдилищата оказват помощ на корумпираните политици, вместо да ги управляват. Затова протестиращите упорстват и за промяна на правосъдната система ".

Филмчето за България в новините за деца на телевизия ZDF можете да видите тук .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР