Много искам да има правителство, защото затова поех тази отговорност.

...
Много искам да има правителство, защото затова поех тази отговорност.
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Много искам да има правителство, затова поех тази отговорност

Много желая да има държавно управление , тъй като по тази причина поех тази отговорност. Това сподели в Пловдив ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов в отговор на журналистически въпрос ще има ли скоро държавно управление. Никога не съм си разрешавал този разкош - на гърба на хората да се развличам и за това надълбоко разгадавам на разсъдъка на всички вътре, с цел да може да има работещо държавно управление с работещ парламент , добави Рашидов.

 Вежди Рашидов подаяние Българска телеграфна агенция

По думите му това касае ориста на хората. Аз съм един от тях, от Кърджали, и за мен е доста значимо моите другари и близки да живеят от малко малко обичайно, разяснява ръководителят на Народното събрание. Според него това зависи от закони, бюджети, политиката, която се води. " Трябва разсъдъкът да надделее, в случай че не надделее ще върви фактурата за българския народ ", добави Рашидов.

 Вежди Рашидов подаяние Българска телеграфна агенция

Председателят на Народното събрание беше в Пловдив, с цел да подари на Народната библиотека „ Иван Вазов ” книги във връзка Деня на националните будители. Сред заглавията на първокласните издания са " Под игото " на Иван Вазов, " Време разделно " на Антон Дончев, " На острова на блажените " на Пенчо Славейков, " Подир сенките на облаците " на Пейо Яворов, " Борба " на Христо Ботев, " Българските конституции ", издадена от Народното събрание на Република България и други Инициативата за дарението е взаимна с издателя Иван Гранитски. Това е второто подаяние, което Рашидов прави на библиотеката. Преди година той подари 1000 книги от персоналната си библиотека.

 Вежди Рашидов подаяние Българска телеграфна агенция

Това не е единствено място, където стоят едни книги, това е съкровищница , където, както и в музеите, се пази паметта на нацията, сподели Рашидов при връчването на дарението. По думите му да съхраняваш духовността в днешно време е подвиг. Да си будител е заложено в сърцето и би трябвало да има хора, които да проповядват величественост, любов, знание, отношение към бъдещето, обич към близък, разяснява Рашидов. Според него през днешния ден се основава потомство, което ненавижда, с цел да ненавижда, без да знае за какво го прави. Нека положителното да надделее, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР