Много инвеститори с португалски златни визи се интересуват от търговски

...
Много инвеститори с португалски златни визи се интересуват от търговски
Коментари Харесай

Инвеститорите се насочиха към друг сегмент, различен от жилищата

Много вложители с португалски " златни визи " се интересуват от търговски парцели, чиято покупка оказва помощ да се заобиколят новите правила на програмата „ златна виза “, сочат данните на португалската граничната работа (SEF). Към момента те демонстрират максимален интерес към офиси и хранилища.

В началото на настоящата година разпоредбите за издаване на „ златни визи “ за Португалия се трансформираха. Сега можете да получите позволение за престояване единствено, когато инвестирате в жилищни парцели навътре в страната или на островите. За комерсиалните парцели обаче разпоредбите остават същите: можете да го купите във всяка част на страната.

През първите четири месеца на годината покупките на недвижими парцели в Португалия за издаване на „ златни визи “ понижават: издадени са 287 позволения за престояване, което е по-малко от 295 издадени през същия интервал на предходната година. Все отново би трябвало да се означи, че са издадени общо 382 златни визи, което е със 17% повече от предходната година. Това се дължи на вложения в търговски недвижими парцели, които помогнаха за компенсиране на спада в жилищния бранш.

Забележителен е и фактът, че броят на „ златните визи “, издадени за покупки на парцели на стойност 500 000 EUR или повече, в този момент е намалял до 131 сред януари и април тази година и 215 за същия интервал през 2021 година Междувременно покупките на парцели на стойност 350 000 EUR или повече се удвоиха за една година (в същия интервал от време), от 28 на 56.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР