Много хора знаят как да печелят пари, но това е

...
Много хора знаят как да печелят пари, но това е
Коментари Харесай

Четири непопулярни финансови съвета, от които се забогатява

Много хора знаят по какъв начин да печелят пари, само че това е единствено дребна част от уравнението. Трябва също по този начин да знаете по какъв начин да увеличавате положението си през годините и по кое време да харчите или да не харчите.

Отне ми 20 години проби и неточности, преди да натрупам в сметката си няколко милиона. Трябваше да практикувам своята дисциплинираност и да влагам колкото се може повече пари в активи, които ми носят още пари. Сега получавам доходи от 18 компании, които сътворих, и имам въздържан приход от 12 000 жилището, които владея, споделя Грант Кардон, основен изпълнителен шеф на Cardone Capital и създател на The 10X Movement.

Кардон предлага четири непопулярни финансови съвета, в чиято резултатност той се твърди през годините. Започва да ги следва от ранна възраст и в този момент е богат.

Не купувайте нещо огромно, в случай че нямате спестина два пъти цената му

Скоро откакто моите другари започнаха да печелят доста пари, те се глезеха с готини коли, лодки и пътувания по Париж.

Аз си сложих предписание: За да купя безценен часовник или даже къща, би трябвало да съм икономисал два пъти цената им. Това ме спря да влизам в преразход и ми даде време да помисля от какво в действителност нуждая се, споделя предприемачът.

Вместо да влага парите си в еднократни покупки, които имат стеснен резултат върху качеството на живота му, той се концентрира върху вложението им в подобряването на своите бизнес инициативи.

Не купувайте нещо, което можете да вземете чартърен

Докато проправях път към ставането на милионер, единствените скъпи неща, които купувах, бяха тези, които можеха да усилят паричния ми поток. Например търговски парцели, които можех да приписвам чартърен.

Никога не купувах нещо, което мога да взема назаем - главно жилище, кола и така нататък, споделя Кардон. Така той заобикаля по-високите месечни заплащания и разноските за поддръжка, написа CNBC.

През 2012 година да вземем за пример той продава дома си и заживява чартърен в продължение на съвсем 10 години. Този ход му дава много свободен запас, който може да влага в струпване на недвижими парцели. Щом събрах задоволително пари, купих къща.

До ден сегашен се возя в кола чартърен. Никога не удължавам периода на наемаме над 24 месеца, даже и да излиза по-изгодно, споделя Кардон.

Не харчете, с цел да впечатлявате другите

Моята цел постоянно е била да основа завещание от благосъстояние, което се предава на идващите генерации в фамилията ми. Това бе доста по-важно за мен от пазаруването на неща, които не ми трябват, отбелязва милионерът.

Затова, даже когато можех да си разреша нещо, аз не го купувах, с цел да впечатля приятелите си. Вместо това вложих и натрупах благосъстоянието си самичък. Макар в този момент да имам задоволително пари за скъпи артикули, не преставам да бъда спестовен. Не желая да се перча и пребивавам с по-малко, в сравнение с спечелвам, добавя той.

Харчете единствено пасивния си доход

Ако на година печелех 100 000 $ от работата си и имах 20 000 $ въздържан доход, пробвах се да похарча единствено 20 000 $, споделя Кардон.

Следването на тези правила изисква сериозна дисциплинираност. Те няма да харесат на всеки. Понякога се чудя за какво работих толкоз старателно, а съм некадърен да се насладя на плодовете на труда си. Спазвайки тези правила в продължение на две десетилетия обаче, сполучливо преодолях няколко огромни рецесии и световна пандемия, заключава Кардон.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР