Много хора започват деня си по определен сценарий, разработен през

...
Много хора започват деня си по определен сценарий, разработен през
Коментари Харесай

Точно тези три сутрешни ритуала несъзнателно ви правят пълни

Много хора стартират деня си по избран сюжет, създаден през годините. Но внимавайте! Тези три утринни навика могат да причинят нежелано наддаване на тегло:

1. Да останете в леглото прекомерно дълго

Мислите ли, че носите големи изгоди за тялото си, когато спите доста? Тогава дано ви кажа: прекалено много сън е също толкоз неприятно, колкото и незадоволителния. Проучване, оповестено в научното списание PLOS One, откри, че хората, които прекарват повече от 10 часа в леглото на нощ, имат доста по-високи стойности на показателя на телесна маса (ИТМ) от тези, които спят сред седем и девет часа.

2. Обличане при слаба светлина

Разбира се, ярката слънчева светлина заран може да наподобява много неприятна за към момента сънените ни очи. Затова множеството от нас, съвсем в полумрак, търчат в кухнята, с цел да си създадат кафе и да дойдат на себе си. Не е добра концепция, защото светлината е нужна, с цел да се разсъните в действителност.

Освен това дневната светлина ускорява метаболизма и по този метод оказва помощ на тялото да изгаря калории по-интензивно. Както откриха откривателите, към половин час естествена утринна светлина е задоволителна, с цел да повлияе позитивно на BMI.

3. Пропускане на закуска

Израелски учени стигнаха до заключението, че тези хора, които пропущат първото хранене, са доста по-малко склонни да наддават на тегло от тези, които избират да закусват. В същото време, съгласно експертите по хранене, изобилна закуска от 600 kcal ще бъде доста по-здравословна от тази, която едвам съдържа 200-300 kcal.

Факт е, че изобилната закуска основава настроението на храната за целия ден и понижава желанието за закуски съвсем до вечерта.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР