Много хора в света се чудят как да свържат двата

...
Много хора в света се чудят как да свържат двата
Коментари Харесай

Това са 3-те най-заможни семейства в цял свят

Много хора в света се чудят по какъв начин да свържат двата края, само че не и членовете на тези семейства. От Insider Monkey са проучили данни от разнообразни източници, измежду които Forbes и Investopedia, с цел да основат ранглиста на най-богатите фамилии в света.

Ето и по какъв начин наподобява топ 3:

3. Уолтън - 130 милиарда $.

Фамилията стои зад най-голямата компания за търговия на дребно в света Walmart. Преди няколко години благосъстоянието й се оценяваше на към 150 милиарда $. Сега е намаляло, само че семейството остава измежду най-богатите в света. Тя има повече от 50% от Walmart, компанията, разполагаща с над 11 600 магазина в 28 страни (името не е едно и също навсякъде).

Най-богатите членове на семейството Уолтън, класирани от сп. Forbes, са С. Робсън Уолтън (15-о място с 34.1 милиарда долара), Джим Уолтън (16-о място с 34 милиарда долара) и Алис Уолтън (17-о място с 33.8 милиарда долара).

2. Ротшилд - 350 - 400 милиарда $.

Състоянието на семейството Ротшилд датира от края на 16-и век. В днешно време благосъстоянието й идва от голям брой банки, които управлява в цяла Европа.

През 18-и век Майер Амшел Ротшилд основава банков бизнес. Петимата му синове се откриват в Лондон, Париж, Франкфурт, Виена и Неапол. В днешно време семейството Ротшилд има пет клона, които не престават да управляват банки по целия свят.

Поради обстоятелството, че следените от Ротшилд банки са непублични, е мъчно да се оцени тъкмо какъв брой богата е семейството. Оценките стартират от 350-400 милиарда $ и доближават до 2 трлн. $.

1. Сауд - 1,4 трлн. $.

Начело на тази класацията е ръководещото кралско семейство на Саудитска Арабия - Сауд. Началото на саудитската кралска династия е положено през 1744 година от Мохамед бин Сауд. В момента час от нея е и актуалният крал на Саудитска Арабия - Салман.

По някои оценки семейството наброява към 15 000 души, само че по-голяма част от благосъстоянието и властта са съсредоточени в една група от към 2 000 души.

Състоянието на принц Алуалид бин Талал Алсауд, да вземем за пример, се прави оценка на 18.7 милиарда $, съгласно Forbes. По-голяма част от благосъстоянието на фамлията идва от търговия с нефт.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР