Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват

...
Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват
Коментари Харесай

В един от богатите градове в САЩ хора печелят по $1000 от изхвърлени на боклука вещи

Много хора в Сан Франциско са се научили да претърсват отпадъците на милионерите и милиардерите, които живеят там. И продават откритите на бунището полезности, които могат да им докарат сред 30 и 40 $ дневно, споделя The New York Times.

В своя репортаж от изданието приказват с един от тези хора - Джейк Отра. Той е 56-годишен боен деец, живеещ в обезпечено от локалните управляващи жилище наоколо до имението на Марк Зукърбърг, изчислявано на жестоко 10 милиона $.

Отра споделя, че в боклука на семейство Зукърбърг той е откривал безценен сешоар и кафе-машина, които все ще работят. Сред находките му е бил и iPad. Той признава, че продава всичко годно за работа против сред 30 и 40 $ дневно.

От The Times показват, че събирането на движимости, които към този момент са били изхвърлени, е незаконно в Калифорния, защото наличието в кошчетата за отпадък са благосъстоятелност на компаниите, виновни за събирането и превозването му до бунищата.

Въпреки това тази активност набира известност в един от най-богатите градове в Щатите, където разликата сред приходите на бедното и на заможното население е голяма.

Заради това и от ден на ден поданици там в търсене на спомагателни пари се занимават с претършуване на отпадъците.

Друг човек, занимаващ се с това, признава, че е съумял да завоюва 1000 $ единствено от няколко неща, открити в кофата на богато семейство. Той споделя в блога Financial Panther, че е съумял да завоюва тази сума от една дребна кафе масичка, бар столове и нови маркови облекла, изхвърлени с етикетите.

За някои хора откриването на скъпи неща в боклука е не просто занимание, а метод на живот. Преди време The New York Post описа историята на една жена, която има милиони в сметката си, само че също се занимава с това за развлечение.
 Американската милионерка, която събира отпадъци в Ню Йорк и печели по $20 дневно от това
Американската милионерка, която събира отпадъци в Ню Йорк и печели по $20 дневно от това

Неин парцел за 1 милион $ е ненаселен, тъй като е препълнен с отпадъци
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР