Много хора в самото начало на годината си правят списък

...
Много хора в самото начало на годината си правят списък
Коментари Харесай

Лесно правило за постигане на целите ви

Много хора в самото начало на годината си вършат лист с цели и стремежи, които желаят да осъществят в границите на идните 12 месеца. Не всеки обаче съумява да задраска всички детайли до края на декември. Ще ви разкажем за главното предписание, което ще ви помогне да извършите реалистични проекти и да ги извършите.

В началото на всяка нова година нормално сме обхванати от ентусиазъм. „ Добре, този път несъмнено ще стартира нов живот, който ще бъде радикално друг от предходния “, споделяме си ние. Тук се задейства по този начин нареченият „ резултат на новото начало “, който принуждава хората да се дистанцират от минали неуспехи и им оказва помощ да имат вяра, че този път сигурно ще се получи. В края на годината обаче постоянно гледаме с отчаяние листата с проектите си, в който в най-хубавия случай единствено половината са зачеркнати. И за това има просто пояснение.

Става дума за това, че когато си слагаме цели, да вземем за пример да се научим да свирим на музикален инструмент, не всеки път си представяме какъв брой време ще ни отнеме. Обикновено рутината ни се състои от учебно заведение или работа, домакинство, грижи за деца и други неща, които лишават време. Опитът да се впише някакъв нов урок в открития режим – въпросните занимания по музика - може да се трансформира в срив, тъй като в деня има толкоз часове, колкото постоянно е имало, а спомагателните задания ускоряват чувството за липса на време. Така отлагаме проекта си за по-късно и не виждаме по какъв начин минава годината.

В тази обстановка един елементарен съвет ще ви помогне да излезете от кръга на годишните неуспехи – като първа точка от проекта ви за годината напишете следното: „ Да се науча да ръководя времето си “. Звучи тривиално, само че точно умеенето за структуриране на времето и ръководството му ще ви помогне за постигането на всички останали цели. Тъй като дните ви ще бъдат по-структурирани и проведени, можете да проследявате къде минава най-голяма част от времето ви. Съответно можете да оптимизирате деня си, тъй че да имате задоволително часове за преодоляване на нови привички. Когато видите къде прекарвате времето си, по-трудно ще оценявате погрешно своите благоприятни условия. Затова тази година, вместо да планирате доста отнемащи време действия, пробвайте се да овладеете умеенето да планирате деня си. Направете го по този начин, че да не ви лишава скъпоценно време, а да ви подари спомагателни часове, които можете да посветите на нещо прелестно или потребно, написа actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР