Много хора страдат от главоболие. То може да се дължи

...
Много хора страдат от главоболие. То може да се дължи
Коментари Харесай

Когато страдате от главоболие, пробвайте тези храни! Ще се изненадате от ефекта

Много хора страдат от главоболие. То може да се дължи на редица фактори, да отшуми бързо или да ни държи „ на нокти “ няколко дни. Не е нужно всякога да тичаме до аптеката и да се „ тъпчем “ с хапчета, с цел да облекчим признаците. Често храни, намиращи се в хладилника, могат да ни избавят от досадните болки. Те би трябвало да са богати на магнезий и витамини, които изобилстват в бобови растения, пълнозърнести храни, някои ядки, яйца, зелени зеленчуци, месо, някои плодове.

Ето с какво може да премахнете главоболието или да го предотвратите:

1. Храни, богати на магнезий

Проучвания демонстрират, че към половината от всички страдащи от мигрена може да имат дефицит на магнезий. Той се отразява върху синтеза и освобождението на невротрансмитери и хиперагрегацията на тромбоцитите, което е причина за вцъзникването на мигрената. Има и някои типове меланхолия, обвързвана с магнезиев недостиг, които водят до появяването на главоболие.

Проучване, в което са взели участие 81 души, демонстрира каква е предразположеността им към мигренозни офанзиви. Резултатите сочат, че приемането на 600 грама магнезий на ден за 12-седмичен интервал спомага за понижаване на честотата на главоболието с 42%.

Храните, богати на магнезий, са бобови растения, тиквени семки, бадеми, ядки, най-много орехи и зеленолистни зеленчуци.

2. Храни, богати на витамин В2

Рибофлавинът или витамин В2 усъвършенстват мозъчната митохондриална функционалност. В едно изследване честотата на мигренозните офанзиви на участниците понижава единствено в границите на един месец от приемането на добавката. При по-продължителен интервал резултатите са още по-добри. Учените считат, че към 400 мг от витамина би трябвало да бъде естественото количество дневно. По-добре е да си го набавим посредством храни, в които се съдържа.

Яйцата, млякото, ядките, зелените зеленчуци, месото са най-големите източници на витамин В2.
И това е забавно: STOP на лъжите за храните - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

3. Храни, богати на витамин В3

Ниацин или витамин В3 са нужни на организма за стимулиране на циркулацията и угнетяване на възпалението. Тези фактори играят роля при мигрената. Установено е, че приемането на ниацин или витамин В3 от устната празнина спомага за облекчение на напрегнатото главоболие, както и мигрена.

Месо от черен дроб, бъбреци, сьомга, риба звук и риба меч, са богати на витамин В3. Може да го открием още в цвеклото, слънчогледовото семе, фъстъци, зърнени храни и други.

4. Мазна риба

Мигрената е възпалително заболяване и противовъзпалителните омега-3 мастни киселини в мастните риби могат да оказват помощ за справяне с казуса. Консумирането на рибено масло всекидневно способства за понижаване както на честотата, по този начин и на тежестта на мигренозните главоболия. Честотата на мигренозните офанзиви е по-висока, в случай че диетичният банкет на омега-3 полиненаситени мастни киселини е по-нисък, демонстрират резултатите от някои изследвания за връзката сред храната, която ядем и главоболието.

Пъстърва, сьомга, херинга и скумрия са рибите, които съдържат най-вече омега-3 мастни киселини.

5. Череши

Черешите също могат да оказват помощ при облекчение на главоболието. Те са богати на антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства. Изследване демонстрира, че пигментният цианидин, виновен за аления цвят на черешите, има много по-добри противовъзпалителни качества от аспирина, който постоянно употребяваме при главоболие.

За предпочитане е да консумираме череши като закуска или сред храненията.

Източник: puls.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР