Много хора страдат от безсъние. Това се дължи на напрегнатия

...
Много хора страдат от безсъние. Това се дължи на напрегнатия
Коментари Харесай

5 храни, които ще ви помогнат в борбата срещу безсънието

Много хора страдат от бодърствуване. Това се дължи на напрегнатия метод на живот и напрежението. Върху качеството на съня оказват въздействие и питателните артикули, които одобряваме преди лягане.

Специалисти от Нова Зеландия са съставили лист с храни, които могат да ви оказват помощ в битката против безсънието. Ето 5 от тях:

Мазни типове риби

Мазнините, които се съдържат в сьомгата, пангасиус и други, обезпечават спомагателното доставяне на организма с мелатонин , който е директно обвързван с качеството на съня.
 нощно хранене Thinkstockphotos
Кисело и прясно мляко

Киселото и прясното мляко ще ви оказват помощ в битката с безсънието. В тях, с изключение на калций и магнезий , се съдържат белтък и триптофан . Но те би трябвало да бъде натурални и пълномаслени.-->

Спанак

Спанакът е незаместим артикул за страдащите от бодърствуване. Може да го хапвате недопечен или като чорба директно преди лягане. Той съдържа доста желязо , което има релаксиращ резултат върху ставите. Така болката в тях ще се облекчи и ще спите по-спокойно.
 спанак Thinkstockphotos
Бадеми

Бадемите съдържат белтък, магнезий, триптофан. За да си осигурите добър сън, изяжте шепа бадеми.
 Бадеми Thinkstockphotos
Банани

Бананите са източник на минерали и ще ви оказват помощ да се отпуснете след под напрежение ден. Но хапвайте банани най-малко един час преди сън.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР