Много хора смятат закупуването на добра употребявана кола на възраст

...
Много хора смятат закупуването на добра употребявана кола на възраст
Коментари Харесай

Най-добрите употребявани автомобили през последните 10 години

Много хора считат закупуването на добра използвана кола на възраст до три години за съвсем най-хубавата покупка, тъй като през това време колите стават доста по-евтини, а във връзка с технологията и сигурността „ тригодишните “ не отстъпват доста на новите.

С развиването на спешните трендове в нашето общество и поради финансовото положение на средностатистическия българин, използваните коли не престават да стават все по-актуални. Авторитетното американско издание Consumer Reports също смята закупуването на добър използван автомобил под три години за най-хубавото влагане в кола за персонална приложимост, защото главното понижаване на цената към този момент е минало, а във връзка с технологията и сигурността „ тригодишният автомобил “ не отстъпва доста на изцяло новите модели.

В новото изследване за използваните коли експертите от изданието са събрали данни за над 1.4 милиона транспортни средства,. Собствениците на тези коли са помолени да рапортуват за проблеми с колата си през последната година в 17 съществени елементи на транспортното средство, от трансмисията до повреди по каросерията.

Разбира се, положението на даден автомобил мощно зависи от това по какъв начин го е поддържал притежателят му. Някои модели обаче се усещат малко по-добре от други. Например такива, съгласно изследването, са множеството модели на Toyota и Honda. Като цяло използваните японски модели наподобяват по-добре от представителите на други страни. Европейските модели също демонстрират доста положителни резултати, само че с последователното стареене те имат от ден на ден проблеми. Любопитно е и, че най-старите коли не постоянно имат най-сериозните проблеми.

Хибридът Saturn Vue Green Line от 2007 година е най-лошият автомобил в изследването във връзка с електротехниката, само че той не се предлага у нас. Около една четвърт от притежателите оповестяват за проблеми с тази система, изключително с батерията. За съпоставяне, други хибриди, като Toyota Prius, Toyota Highlander, Honda Civic и Ford Escape, са без никакви огромни дефекти. Друг образец демонстрира, че миниванът на на Chrysler от 2001 година има голям брой проблеми във всички системи, да вземем за пример в каросерията - плъзгащи се порти, брави на вратите, задна врата.

Най-популярните проблеми измежду всички коли са неизправни знаци на контролния панел, непредизвикано строшаване на ветроупорното стъкло и разнообразни шумове в купето. Най-честите проблеми за „ тригодишните коли “ са шумът, повредата на каросерията и захранващия блок. Средно има 43 повреди на 100 автомобила при возила на тази възраст. Най-добрият индикатор е за Lexus SC, Toyota Highlander и Toyota Prius.

За коли на възраст до пет години най-проблемният съставен елемент са спирачките. Средният резултат за тази възраст към този момент е 62 повреди на 100 автомобила. Най-добрият модел тук е Toyota Echo. И най-после, най-старите коли - създадени през 1999 година. Те имат приблизително 124 повреди на 100 автомобила. Освен това най-хубавите представители на тази възраст са четирицилиндрови пикапи.

Toyota Tacoma и Lexus LS имат по 49 повреди на 100 автомобила приблизително, до момента в който най-ненадеждният модел за 2008 моделна година, Chrysler Sebring Convertible, има 59 повреди на 100. Въз основа на резултатите от проучването основателите му са избрали най-хубавите коли съгласно тях, които биха предложили за закупуване. Сред най-хубавите тази година са:
Компактни коли:
Honda Civic,
Toyota Echo,
Scion xB,
Toyota Corolla,
Toyota Matrix,
Pontiac Vibe,
Mazda3,
Mazda Protege,
Subaru Impreza; " Семейни " коли:
Honda Accord,
Toyota Prius,
Ford Fusion,
Меркурий Милано,
Toyota Camry (без 2008 V6),
Subaru Outback (6-цилиндров),
Nissan Altima; Миниванове:
Toyota Sienna,
Honda Odyssey; SUV:
Toyota RAV4,
Honda CR-V,
Subaru Forester,
Mitsubishi Outlander; Пълноразмерно SUV:
Honda Pilot,
Toyota Highlander,
Lexus RX,
Toyota Land Cruiser,
Toyota 4Runner,
Infiniti FX35,
Acura MDX,
Infiniti QX4,
Lexus GX,
Hyundai Santa Fe,
Subaru Tribeca,
Nissan Xterra,
Toyota Sequoia.
Трябва да отбележим, че резултатите от такива оценки не би трябвало да се възприемат като последна инстанция. Първо, половината от упоменатите нагоре транспортни средства не се вкарват у нас. Същите коли, които са публично показани в България, в по-голямата си част са механически разнообразни от американските. Въпреки това, като информация за размисъл, това изследване може да бъде доста потребно, изключително откакто в България сходно изследване няма да бъде направено скоро. А в случай че търсите използван автомобил, то можете да го намерите в най-големия авто уебсайт в България - .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР