Много хора смятат, че мързелуването води до застоял начин на

...
Много хора смятат, че мързелуването води до застоял начин на
Коментари Харесай

6 причини да си мързелувате повече

Много хора считат, че мързелуването води до застоял метод на живот и това единствено вреди на здравето ни. Това обаче, не е изцяло правилно. Колкото и необичайно да звучи, то дори е много потребно.Ако водите прекомерно забързан метод на живот, се пробвайте да намерите време за себе си, тъй като може да навредите на здравето си. Ето за какво ленивостта е потребна:
1. Защита от стрес - мързеливите хора в никакъв случай не се претрупват и намират време за релакс всеки ден. Това ги избавя от напрежението, тъй като тялото им постоянно е отпочинало. Тялото им не е претрупано и те рядко са уплашени. Когато работният им ден свърши, те намират задоволително време за релакс и не мислят за всичката работа, която ги чака на идващия ден.
2. Усещат страстите на другите - мързеливите хора внимават, когато приказват с някого и имат умеенето да усещат страстите и възприятията му. Те доста деликатно проучват протичащото се и умеят да изслушват, за разлика от постоянно бързащите и дейни хора. Дори да имат доста задължения, те постоянно биха могли да намерят време за среща с другар, който има проблем.
3. Имат хубава кожа - допускам сте осведомени, че стресът въздейства извънредно неподходящо върху кожата на лицето и косата. Хората, които мързелуват нормално се радват на доста изчистена и гладка кожа. Те нямат кожни болести, акне, екземи, розацея и други Това е по този начин, тъй като тялото им е умерено, мозъкът им е освободен от стрес, а това се отразява на външния им тип.
4. Имат положително здравословно положение - те нормално спят много, което е доста потребно за тялото. Хората, които се претрупват не съумяват да отпочинат и това води до слаба имунна система, сърдечни болести и много други проблеми със здравето. Мързеливите човеци обичат да си почиват и по този начин и организма им си почива и се защищава от доста заболявания. Качественият сън има доста изгоди за здравето и би трябвало да извършите всичко допустимо да си го осигурите. Трябва да спите най-малко по 8 часа дневно, с цел да е отпочинало тялото ви и с цел да се чувствате добре на идващия ден.
5. Много нови хрумвания - голям брой изследвания демонстрират, че хората, които мързелуват имат доста новаторски и забавни хрумвания. Те не вършат нищо, просто седят и релаксират. Докато не мислят за проблемите си, стартират да им идват хрумвания. Ако водите забързано всекидневие, е хубаво да медитирате по 20 минути заран и вечер. Първите 5 минути ще мислите за всички проблеми, които имате, само че по-късно съзнанието ви ще се почисти и ще започнете да релаксирате. През останалите 15 минути може би ще намерите решенията на проблемите си и ще ви дойдат доста нови хрумвания.
6. По-усмихнати са – хората, които обичат да си мързелуват, са доста по-усмихнати, радостни и щастливи от тези, които постоянно тичат за някъде. Отново неналичието на стрес, идваща от постоянните почивки и нежеланието да напрягат мозъка си с непотребни неща, прави хората, които обичат да мързелуват по-весели, усмихнати и радващи се на живота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР