Много хора смятат, че късметът е нещо неочаквано, което не

...
Много хора смятат, че късметът е нещо неочаквано, което не
Коментари Харесай

3 начина да привлечете късмета в живота си

Много хора считат, че шансът е нещо ненадейно, което не се поддава на определение и в което просто вярваш (или пък не вярваш). Британският психолог Ричард Уайзман обаче има друго мнение. Според него шансът следва особени модели, които имат са свързани с нашето държание, метод на живот и мислене.

Ето какви са неговите препоръки за привличане на шанса, систематизирани от BrightSide.

1. Разширете опциите.

Прекаленото концентриране върху това, което имаме (или не) в живота отвлича вниманието ни от търсенето, опитването и основаването на нови неща. Дръжте очите и мозъка си отворени. Не чакайте нещата да се случват. Бъдете господари на живота си и не се опасявайте от незнайното.

2. Слушайте интуицията си.

Късметлиите се вслушват в сигналите, които тялото и мозъка им изпращат и се научават да ги разчитат вярно. Изчистете мозъка си от нормалните подозрения и напрежения и пробвайте да се сприятелите с вътрешния си глас. Един от методите е да започнете да медитирате.

3. Очаквайте да имате шанс.

„ Късметът е да вярваш, че си късметлия “. Това отношение оказва помощ на множеството хора да да запазят позитивна и оптимистична настройка, без значение от събитията. Вместо да губите сила, очаквайки да се случи нещо неприятно, използвайте я по по-позитивен метод.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР