Много хора си мислят, че акнето е нещо, което се

...
Много хора си мислят, че акнето е нещо, което се
Коментари Харесай

Ежедневните грешки, които вредят на кожата ни

Много хора си мислят, че акнето е нещо, което се случва главно в тийнейджърските години. Не при всички обаче зачервяванията, пъпките и черните точки изчезват като с магическа пръчка.

Оказва се, че зад всички тези кожни недостатъци може да се крие доста елементарна причина и това не са гените. Dariknews.bg показва някои неточности, които мнозина от нас вършат, а те саботират всичките ни старания към една по-хубава кожа.
Почистващи грима кърпички
Самите кърпички няма по какъв начин да причинят проблеми на кожата, само че след тях постоянно кожата остава не напълно почистена и това може да докара до запушвания на порите и пъпки. Въпросните кърпички съдържат алкохол, аромати и други съставки, които изсушават кожата. Ако кожата ви е сензитивна, използването на тези кърпички може да аргументи инфектиране, зачервяване и дискомфорт.

Очилата
Ако постоянно имате пъпки към рамките на очилата, може би просто не почиствате очилата си. Трябва да ги чистите най-малко един път на ден. Уверете се също, че рамките ви не са прекомерно стегнати.
Миете лицето си прекомерно постоянно
Почистването на кожата е значима стъпка, с която се борим с пъпките и акнето, само че прекомерно с честото и нападателно миене може да постигнете таман противоположното. По този метод може да нарушите салдото на кожата си и да я пресушите. Кожата ви пък ще се опита да навакса неналичията и постоянно резултатът е точно пъпки.
Миете лицето си под душа
Когато се къпем, доста от нас мият и лицето си с някакъв гел да вземем за пример. Но топлата вода поврежда кожата. Тя се дехидратира по-лесно, кожата остава суха и раздразнена.
Не се къпете след подготовка
Трябва да го вършиме директно след тренировката. В противоположен случай бактериите по кожата ви могат да запушат порите и да доведат до пъпки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР