Много хора ще започнат да пазаруват онлайн, дори и да

...
Много хора ще започнат да пазаруват онлайн, дори и да
Коментари Харесай

Богомил Николов: Много хора ще пазаруват онлайн, ще има и бум на измамите

Много хора ще стартират да пазарят онлайн, даже и да не са го правили в никакъв случай до момента. Сегашната обстановка обаче е по-малко сигурна, в сравнение с нормална. Очаква се извънреден взрив на интернет измамите просто, тъй като през днешния ден има доста благоприятни условия за нови сюжети. Извънредното състояние, в което се намираме е както късмет, по този начин и опасност за всеки един бизнес.

Това сподели пред БГНЕС изпълнителният шеф на Асоциация „ Активни консуматори “ Богомил Николов.
Според него в обстановката на изключително състояние поради ковид, в която сме, сигурно има смяна в извършването на покупки на българите в интернет. „ Волю-неволю доста хора ще пазарят от онлайн, даже да не са го правили в никакъв случай до момента. Според изследванията българите са хората, които минимум пазарят в Интернет от целия Европейски Съюз. Ако съпоставим с страни, където този % е 90 да кажем, българите са към 30% преди пандемията “, изясни той. Богомил Николов чака този % да се увеличи, в случай че се направи статистика, откакто отмине болестта. Николов се надява и това да промени отношението на доста от потребителите, които да открият преимуществата на онлайн търговията.

Според наблюденията му, има напредък при тези уеб сайтове, при които са затворени физическите магазини и човек няма избор. „ Има и характерни уеб сайтове, от които просто би трябвало да пазарувате, тъй като няма от кое място другаде, а има и такива като тези за доставки на храни, които ще бъдат абсолютният шлагер на сезона, тъй като когато са затворени всички заведения, вие няма от къде да си поръчате пица, с изключение на през интернет. Така че те ще имат своите мощни дни или месеци. Докато ще има уеб сайтове, които ще имат усложнения и няма да се пазари доста, тъй като обстановка на неустановеност кара доста хора да отсрочват основни покупки и капиталови покупки – артикули, които се пазарят рядко, които са скъпи. Те най-вероятно няма да се радват сега на огромен интерес, тъй като хората отсрочват значителните покупки за по-сигурни времена “, акцентира Богомил Николов.

По думите му, туризмът е може би най-пострадалият бранш в тази обстановка. Той поддържа връзка с сътрудници в други страни и споделя, че въпреки всичко продажбите не са на нула при доста туроператори и самолетни компании. „ Поради една доста елементарна причина – огромните оператори са извънредно гъвкави и те започнаха да оферират пакети с отворена дата, при което пада детайлът на неустановеност, тъй като човек към този момент не се опасява, че в случай че си купи даден артикул за дадена дата може и да не се реализира, той е спокоен, че ще вземе добър артикул на добра оферта с отстъпка и с отворена дата. Това е в чужбина, в България съм сигурен, че някои търговци ще стартират да го вършат, въпреки че не съм го виждал още, може просто аз да не съм го видял, само че общо взето нямат огромен избор с изключение на да бъдат извънредно новаторски хората от тези сектори “, акцентира той.

Всъщност за туроператорите, по думите му, които са доста потърпевши, обстановката е извънреден късмет, тъй като в случай че те се оправят добре в връзките с клиентите си, които всеобщо си желаят парите – ще завоюват лоялни и правилни клиенти до живот, и назад – могат да прогонят доста хора с държанието си.

„ Настоящата обстановка, която не е нормална, е както късмет, по този начин и опасност за всеки един бизнес, тъй като направи усещане по какъв начин малко след 13 март се появиха реклами на бизнеси, които оферират незабавно разнообразни нови и онлайн услуги, до момента в който други, които няма да реагират на обстановката евентуално ще изгубят “, сподели той.

Другият доста значим аспект на сегашната обстановка е въпросът за сигурността. „ Със сигурност сегашната обстановка е по-малко сигурна, в сравнение с нормална. Първо: доста хора за първи път ще пазарят в интернет, за първи път изобщо ще боравят с електронен магазин, някои от тях за първи път ще се опитат да заплащат през интернет или с кредитна карта и така нататък. Естествено хората, които нямат опит са по-застрашени от всевъзможни измами. Очаква се извънреден взрив на измамите просто, тъй като обстановката дава опция за доста нови сюжети. Изобретателността на измамниците е безкрайна и всевъзможни сюжети, свързани с хигиенизация, стерилизация и какви ли не акции, могат да бъдат показани като нещо, което потребителят би трябвало да се ангажира или да заплати “, изясни той. Николов напомни, че постоянно са съветвали хората да не не помнят златното предписание: Ако нещо звучи прекомерно хубаво, с цел да е правилно, значи най-вероятно не е!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР