Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е

...
Много хора ще имат проблеми, ако докладът на АДФИ е
Коментари Харесай

Борисов поискал гаранции за държавния монопол в лотарията

Много хора ще имат проблеми, в случай че отчетът на АДФИ е правилен, закани се министър председателят " Левски " ще го има и след мен и Божков, разгласи министър-председателят
Ако отчетът на АДФИ за плащаните от хазартните компании такси е правилен, доста хора ще имат проблеми. Това се закани министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание. Той направи първия си коментар по абсурда с измененията в закона за хазарта, импортирани от водача на НФСБ Валери Симеонов. Те плануват лотарийните игри да се провеждат единствено от страната.  Бизнесменът Васил Божков разгласи това за опит бизнесът му да бъде конфискуван и даден на различен. И съобщи, че в случай че това се случи няма да има опция да устоя повече футболния клуб „ Левски ”.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: " Левски " ще го има и преди и след мен и Божков

Имам на бюрото си отчета на АДФИ, който е до основния прокурор. Къде в него става въпрос за ФК " Левски ", запита Борисов. И добави: „ В отчета има имена на доста компании, няма да ги разясня като имена. Но на никое място там не написа за " Левски ". Не мога да видя връзката сред таксите, плащани за
хазарт и " Левски ", сподели още Борисов. Повод бяха обвиняванията към Божков, че поради друга методика за заплащане на таксита той не е внесъл 210 млн. лева Спазили сме буквата на закона, всичко сме платили отговори Божков.

Борисов е изискал в Закона за
хазарта да има специфичен текст, в случай че бъде признато предлагането лотарията да стане държавен монопол, с цел да спрат спекулациите, че бизнесът ще отиде при различен човек. " Възложил съм на Горанов и Менда Стоянова категорично да се впише, че няма да се дава на концесия, че ще е неразрешено за приватизация. Да е несъмнено, че с изключение на страната никой различен няма да се занимава с тази активност ", изясни министър председателят.

" Изпълнили сме нашето обвързване да се ревизира и да се установи. Правим го в доста компании и на доста места. Сега му е пристигнало времето за инспекция. Къде е разказан " Левски " тук? Очаквам в скоро време прокуратурата да даде изводи ", сподели още министър председателят.

" За какво одържавяване и каква национализация се приказва? Никой на никого не взема компанията. Ако някой не си е платил таксите, ще му се вземе лиценза, компанията си е негова ", разяснява още министър председателят.

В сряда „ Национална
лотария “ АД, „ Евробет “ ООД и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ) излязоха с позиция, в която се споделя: „ Днешното изказване на шефа на Агенцията за държавна финансова ревизия Георги Начев удостовери, че частните оператори в игралния бизнес не са правили нарушаване на закона, който дефинира събирането на такси. За проверявания интервал от 2014 до 2019 година са импортирани 500 млн. лв.. В допълнение шефът прикани да се спрат спекулациите по тематиката, които уронват престижа на целия бранш.  Както постоянно сме заявявали, българските институции получават цялостна поддръжка от нас в осъществяваните от тях инспекции за определяне на безспорната истина, оповестиха още от Национална лотария “ АД, „ Евробет “ ООД и
Българска асоциация за развлекателни и
хазартни игри (БАРХИ).

" Левски " е имало доста преди мен, ще има доста след мен, имало го е преди Божков, ще го има и след него. Винаги ще има " Левски ", сподели още Борисов.  Утре министър председателят ще се срещне с почитатели на " Левски ", с цел да им изясни своята позиция. Срещата бе поискана от почитателите след апел на Божков.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР