Много хора се страхуват от пътуването със самолет, макар да

...
Много хора се страхуват от пътуването със самолет, макар да
Коментари Харесай

Това са 20-те най-безопасни авиокомпании в света

Много хора се опасяват от пътуването със аероплан, въпреки да е потвърдено, че даже това с кола е по-опасно. Инцидентите с летателни средства прогресивно понижават, а 2017 бе оповестена за най-безопасната година в историята на авиацията, което е впечатляващо, имайки поради, че е била и най-натоварената.

Ако въпреки всичко не се чувствате спокойни в аероплан, може би би трябвало да избирате авиолинии, които са се потвърдили в областта на сигурността.

Австралийският уебсайт за разбор на авиоиндустрията AirlineRatings.com разгласява годишната си ранглиста на най-безопасните самолетни компании в света. Сред следените 409 има 20, които изпъкват като „ най-хубави измежду най-хубавите “, споделя основният редактор на уеб страницата Джефри Томас. Те са „ постоянно на напред във времето в региона на нововъведенията в сигурността, оперативните достижения и стартирането на нови и по-развити самолети “, отбелязва той.

Сайтът е решил да сложи на равна позиция всички самолетни компании в топ 20. В азбучен ред това са: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic и Virgin Australia.

Големите отсъстващи от класацията през 2018 година са американските самолетни компании Delta и United. През април 2017 година забележителните резултати на Delta в региона на надеждното обслужване бяха подкопани от петдневния безпорядък, при който над 3200 полета бяха анулирани поради стихии.

Същия месец репутацията на United Airlines пострада съществено, откакто видео с пасажер, заставен да напусне претъпкан аероплан, стана шлагер в интернет.

Новите самолетни компании в листата тази година са основаната в Дубай Emirates и китайската Hainan Airlines.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР