Много хора се страхуват да летят, въпреки че в действителност

...
Много хора се страхуват да летят, въпреки че в действителност
Коментари Харесай

Заковаха го: 7А е най-безопасното място в самолета! Ето защо...

Много хора се опасяват да летят, макар че в реалност е доста по-опасно когато карате автомобил с висока скорост на път към летището или пък изпреварвате водач, който употребява телефон до момента в който кара, пишат от bulgaros.ovh.

Да не приказваме за стотиците пияни или дрогирани водачи по улиците. А актуалните самолети имат извънредно акуратни автопилоти, които могат да ръководят машината сами. Шансовете да загинете в автомобилна злополука са 1 към 5000, а в самолетна злополука 1 към 11 милиона.

Най-безопасните места
В историята на самолетостроенето са направени единствено 2 краш теста. Първият е бил през 1984 и е бил осъществен по концепция на NASA, а вторият е през 2012 от група учени. Последният краш тест демонстрира, че другите елементи на самолета поемат разнообразни удари според от аргументите, довели до злополуката. Обобщените резултати демонстрират, че най-големият удар се поема от пилотската кабина, която съвсем незабавно се разделя от останалата част на самолета. Следователно пасажерите, стоящи на по-предни места или в първа класа, са с максимален риск от съдбовни пострадвания. Колкото и да е необичайно, по-евтините места имат по-голям късмет за оцеляване в самолетна злополука.

Краш- тестовите кукли, които са седяли на по-задните места в опита, са претърпели единствено леки пострадвания по главата. Обобщавайки резултатите учените считат, че най-безопасни са местата, които се намират в края на самолета, защото те са най-отдалечени от мястото, поемащо най-тежкия удар-пилотската кабина и в това време са най-близко до спешните изходи.

Статистическите резултати демонстрират, че куклите, които седят на по-задни редове „ умират “ в 28% от случаите, до момента в който куклите от предните редове „ умират “ в 40% от случаите. Изследванията на учените демонстрират, че допустимо най- безвредното място във всеки аероплан е мястото с номер 7А.

И въпреки всичко да не забравяме великия откъс на Стив Джобс, че „ И първа класа, и икономична класа кацат по едно и също време”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР