Много хора се срамуват да признаят, че се намират в

...
Много хора се срамуват да признаят, че се намират в
Коментари Харесай

Вижте какво не трябва да консумираме когато сме в депресия

Много хора се срамят да признаят, че се намират в меланхолия, тъй като е доста персонално, само че и постоянно се намира някой, който да им се присмее.

Разбира се, няма нищо срамно в това, тъй като всеки човек минава през сложни интервали. Не са един и два образците с известни персони, които са страдали от меланхолия и не го крият, с цел да вдъхнат кураж на всички нас, че светът не е приключил.

Тук обаче няма да си приказваме за тези хора, а за храните, които е добре да заобикаляме по време на меланхолия, тъй като те могат единствено да я задълбочат.

Захар

 Снимка 349953

Източник: iStock

В положение на меланхолия е добре да заобикаляме потреблението на захар, а повода е доста елементарна. Захарта кара мозъка да работи под оптималното си равнище, което може да докара до меланхолия. Ако към този момент страдаме от нея, то със захарта сигурно ще я задълбочим.

Да не приказваме и за покачвания риск от диабет и деменция.

Изкуствени подсладители

 Снимка 376964

Източник: iStock

Да, разумно е да си помислим, че щом със захар не може, значи ще подсладим напитката си с изкуствени подсладители. Това обаче също не трябва да се прави, тъй като аспартамът, който участва в съвсем всички сходни артикули, блокира производството на невротрансмитера серотонин.

Това пък покачва риска от съвсем всички болести на нервната система, измежду които са безсънието, главоболието, изменчивото въодушевление и, несъмнено, депресията.

Алкохол

 Снимка 374802

Източник: iStock

Според Eat This, Not That!, с помощта на централната нервна система сме способни да се оправяме със задания като мислене, разбиране, разсъждаване и управление на двигателните функционалности.

Алкохолът, от своя страна, служи като депресант, тъй като попречва естественото действие на централната нервна система, която пък управлява страстите ни... Ето за какво алкохолът би трябвало да бъде избягван. В него няма да намерим отговорите, които търсим, а единствено ще влошим ситуацията.

Храни, богати на натрий

 Снимка 372823

Източник: iStock

Освен храните с по-високо наличие на натрий, би трябвало да заобикаляме и потреблението на несъразмерни количества сол, тъй като той се съдържа и в нея.

Тя пък нарушава естественото деяние на нервната система, което не е по никакъв начин добре за депресивните положения, а и може да ги провокира. Може и да аргументи възприятие за отмалялост.

Кофеин

 Снимка 382640

Източник: iStock

Кофеинът, черният чай и всички енергизиращи съставки и питиета би трябвало да бъдат избягвани. Те въздействат на съня и на неговото качество, а той е доста значим за настроенията и душевното ни положение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР