Много хора се радват, че се е завърнал парламентаризмът, да,

...
Много хора се радват, че се е завърнал парламентаризмът, да,
Коментари Харесай

Любен Дилов: Очакваме официално отговор от Има такъв народ

Много хора се радват, че се е завърнал парламентаризмът, да, завърна се. По-добре хората да се бият в Народното събрание, в сравнение с по улицата - той за това е основан. Има доста новобранци, само че бързо ще се научат. Това съобщи в предаването " Още от деня " депутатът от ГЕРБ-СДС и номиниран за министър на туризма Любен Дилов.

Той беше безапелационен, че договарянията за държавното управление ще бъдат публични и няма да има нищо подмолно. Очакваме публично отговор от " ИТН ", разумно е да има публично питане и публично отговаряне, добави Дилов.

" Протакането, бавенето, вероятно отиване на нови избори не е по никакъв начин положително за феновете. Дори да се знае, че отговорът ще е не, ние сме длъжни да създадем запитването, поучавам и другите да го създадат ", сподели Дилов. И посъветва господин Трифонов, в случай че ГЕРБ не могат да сформират кабинет, той да сформира личен, с цел да не се отива незабавно на избори.

Дилов цитира Борисов, че освен това болшинство от 160 и нагоре депутати да не се направи кабинет значи, че някой се опасява от нещо, като не може да формулира дори от какво се опасява.

" Може би, в случай че създадат кабинет, се опасяват, че след това не могат да го разхлабен в точния момент, с цел да бъдат президентските избори и парламентарните 2 в 1, което е фантазията на претендент президента Радев. Вън от подозрение е, това за него би било доста преференциално ", съобщи Любен Дилов.

Ако не получат единодушие, ще върнат мандата за сформиране на държавно управление, сподели депутатът от ГЕРБ-СДС: " Зависи от това ще има ли диалози с " ИТН " или няма да има ".

На въпрос за явяването на Борисов в Народното събрание и подадената по пощата оставка на държавното управление, Дилов уточни, че всички държавни управления преди този момент по този метод са подавали оставката.

Вероятното чуване на Борисов в Народното събрание по отношение на Плана за възобновяване и резистентност, Любен Дилов разяснява по този начин.

" Този проект от съвсем половин година е публичен, бил е изпратен вицепремиер, който го е съставил, да дава пояснения. Очевидно господин Борисов е викан там за шоу. Не виждам да го е боязън - най-малко по дейностите му. В момента се пробват да вършат конвент в Народното събрание - българската дума за конвент в някакъв смисъл може да бъде преведена като Народен съд. Това е смешно - вие имате над 160 депутата, направете си държавно управление, разследвайте, дайте го на прокурор, влезте още на следващия ден в Министерски съвет. Защо да го викаме и да вършим панаир? ", сподели още Любен Дилов и добави, че Борисов ще се върне по някакъв метод в политиката.

Какво още сподели Любен Дилов вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР