Много хора се осланят на сентенцията "Моят дом, моята крепост".

...
Много хора се осланят на сентенцията "Моят дом, моята крепост".
Коментари Харесай

Пет неща в дома, които вредят на здравето

Много хора се осланят на сентенцията "Моят дом, моята цитадела ". Понякога има обстановки, в които човек се разболява точно поради всякакви неща и движимости в дома си. Има 5 съществени аргументи, поради които здравето ви може да се утежни и те водят началото си от жилището ви.
Моментално би трябвало да разрешите тези проблеми, в случай че не желаете да навлечете неприятности на себе си и фамилията си.

Липса на светлина
Това е съществена причина за умората и главоболието. Човешкото тяло е построено по подобен метод, че има потребност от дневна светлина и сила, благодарение на която организмът действа обикновено.
Важно е заран всички пердета да бъдат вдигани и в жилището да прониква слънчева светлина. Освен това е добре във всяка стая да има качествени осветителни тела.
Все отново не би трябвало да се лишавате от естествена светлина.

Грешна температурна светлина
При избора на осветителни тела доста хора си мислят, че единственото значимо нещо е мощността им и това е тяхна съществена неточност. Има мека, междинна и мощна светлина.
Температурата се мери в Келвини, които биват упоменати на кутията на всяка кръшка.
3000К е топла светлина, която е подобаваща за хол или спалня. В офис или кухня обаче би трябвало да изберете положително и мощно осветяване и да заложите на 5000К.
Може да извършите и композиция на топла и добра светлина. Например да сложите разнообразни дребни лампи на масички да вземем за пример, които да имат топла светлина.

Нискокачествени довършителни материали
Когато ремонтираме дома си, доста от нас опитваме да спестим пари от всякакви материали, с цел да цената остане в рационалните граници. В желанието си да пестим пари обаче, понижаваме качеството на продуктите, които купуваме.
В резултат на това тапетите или даже латексът, който използваме, може да отделят отрови, които макар че са невидими за окото, то ще навредят на тялото ви.
Важно е да залагате на първо място на качество, когато купувате каквото и да било, тъй като в последна сметка всичко това може да се отрази на здравето ви.

Натрупване на прахуляк
Той е мощен алерген, който вреди на организма. Може да се натрупва на следните незабележими места - възглавници, одеяла, рафтът с книги, килими, във въздуха и така нататък
Ако в една стая има прекомерно доста прахуляк, може да си вземете освежител на въздуха, който би оказват помощ, тъй като усилва влажността в помещението.

Стайни растения
Разбира се, те обезпечават комфорт и прохлада в дома, само че доста хора не помнят, че върху тях също се събра прахуляк. И защото точно там може да има влага, бактерии и разнообразни гъбични болести, е доста значимо да бършете от прахуляк растенията си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР