Много хора се оплакаха от хакнати профили в Instagram, като

...
Много хора се оплакаха от хакнати профили в Instagram, като
Коментари Харесай

Потребители на Instagram се оплакаха от хакнати профили

Много хора се оплакаха от хакнати профили в Instagram, като доста от офанзивите са съвсем идентични между тях.
Доста консуматори са открили, че са отвън сметките си, а при повторното им влизане се оказало, че техните имена, фотография на профила, контактна информация и изложение са били изменени.

Нападателите са променяли фотографията на профила с воин от анимационни филми на Дисни или Пиксар, а профилът се оказал с имейл на съветски домейн от първо равнище. В някои сметки, хакерите даже съумели да изключат двуфакторната оторизация.

Редица консуматори са съобщили за хакерските прояви в Мashable въпреки, че доста повече тъжби са регистрирани в Reddit и в Twitter. Хакерите не са добавяли в хакнатите профили нови изявления и не са премахвали старите.

Въпреки, че в помощния център на Instagram има страница за хакнати сметки, тя, съгласно източници на портала Мashable, се оказва безполезна.

„Цялата тази комбинация, която Instagram Ви изпраща, с цел да можете да върнете профила си, провокира смях и съставлява набор от неработещи връзки и автоматизирани писма, които с нищо не помагат“ – написа една от жертвите на нападателите Абигейл Новак.

Още един консуматор съобщи, че е съумял да си възвърне акаунта, само че с огромна компликация.

„Когато научим, че акаунт е бил хакнат, ние затваряме достъпа до него и предлагаме на притежателя да премине през развой на възобновяване, с цел да може да смени паролата си и да предприеме други ограничения, нужни за отбрана на профила„, съобщи представителят на Instagram.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР