Много хора се научиха да живеят без маникюр и прическа

...
Много хора се научиха да живеят без маникюр и прическа
Коментари Харесай

Малкият бизнес във Варна: Много хора се научиха да живеят без маникюр

„ Много хора се научиха да живеят без маникюр и прическа в същото време, в което цените на всичко хвърчат нагоре. “ Така разясняват икономическата среда, в която са принудени да работят фризьорки и маникюристки в в Аспарухово.



„ Все повече мои клиентки идват по-рядко на поддръжка на маникюра си, тъй като поради инфлацията, им се постанова да отделят все по-малко средства за нещата, без които могат да живеят “, споделя Даниела Димитрова, маникюрист в салона.

По думите и, нейната услуга също е с леко повишена цена, с цел да съумяват да покриват сметките за електричество след внезапното завишение на цената на тока и респективно материалите, с които работят. Маникюрът с гел лак, който употребяват 98% от клиентите на салона, изисква поддръжка на най-малко две, три седмици, а по думите на Даниела, доста от тях са разредили визитите, а други напряко са се отказали от услугата.



Естествено, не по същият метод стои въпросът с фризьорските услуги, само че и там не липсват проблеми.

„ Всеки, който има потребност от подстрижка, ще откри метод да отиде на коафьор, само че специфичните услуги и прически, понижиха “, споделя за кореспондент на ДНЕС+ Радостина Иванова, притежател на салона и коафьор.

Според нея прическата и маникюрът са услуги без които българската жена се научава да живее в името на финансовото благоденствие на фамилията. Думите и удостоверява и Цвети Динкова, коафьор в студиото.



Според нея българките са добре поддържани дами, само че в последно време това влечение понижава, а разноските на салона се усилват. Както и цените на консумативите и материалите, с които работят фризьори и маникюристи в студиото. „ Ако до неотдавна имах много часове, записани за прическа, то през днешния ден имам фрапантно по-малко “, разяснява тя.

Проверка на ДНЕС+ откри, че много от дребните и по-рядко посещавани салони за хубост са затворили порти и не са съумели да се преборят с високите цени на електричеството, материалите, консумативите и вдигнатите наеми на пространствата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР