Много хора се наредиха на опашки пред ваксинационните пунктове в

...
Много хора се наредиха на опашки пред ваксинационните пунктове в
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: 7 млн. дози ваксини са доставени, 2,7 млн. са поставените

Много хора се подредиха на опашки пред имунизационните пунктове в страната, с цел да могат да получат документ, който им разрешава да продължат да работят.

" Имаме доставени досега близо 7 милиона доза ваксини, като 2,7 милиона са поставените дози ", сподели пред БНР изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов.
 Ваксините против ковид може да станат платени? Ваксините против ковид може да станат платени?
Имаме към 2,5 млн. налични дози ваксини. Най-много са поставените дози от РНК имунизацията „ Комирнати ” на Pfizer/BioNTech -...

В страната има задоволително налични ваксини и от четирите позволени у нас.

" Има задоволително количества и от еднодозовата на " Янсен " - те са близо 200 хиляди дози налични в страната сега, а през днешния ден се чакат още 190 хиляди дози ", сподели той във връзка проявения през вчерашния ден нараснал интерес към нея.

Ваксините се съхраняват доста добре, а количествата, декларирани за еднодозовата ваксина, са общо 2 милиона, като те ще дойдат до края на годината, разясни още Кирилов. Чакат се още и от другите РНК ваксини, ще има опция да бъдем гъвкави предвид на обстановката, уточни той.

Хората с първа доза " Астра Зенека " могат да завършат имунизационния си цикъл с РНК ваксина и те да получат документ, разясни още пред БНР Кирилов.
 От тази заран има напор от искащи да се имунизират в столичната болница „ Св. Анна ” От тази заран има напор от искащи да се имунизират в столичната болница „ Св. Анна ”
Сериозен напор от искащи да се имунизират се следи във Ваксинационния пункт на болница „ Св. Анна ” в столицата. От сут...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР