Много хора се борят за някакви неща тези месеци, но

...
Много хора се борят за някакви неща тези месеци, но
Коментари Харесай

Председателят на КНСБ: Мантра и лъжа е, че ТЕЦ-овете цапат

Много хора се борят за някакви неща тези месеци, само че май не знаят защо се борят, до момента в който миньорите в комплекса " Мини Марица Изток " желаеха спасяването на базова мощ, без която не можем. Това разгласи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров по отношение на днешния митинг на миньори от комплекса в София.
Ще останем без ток, включи се водачът на " КТ Подкрепа " Димитър Манолов. А Димитров уточни пред Нова телевизия, че разноските за въглеродни излъчвания са 360 млн. лв., което било половината от разноските на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ". Трябва по някакъв метод да се спре това нещо, съобщи Манолов, който разгласи, че " ще загубим публиката, в случай че влезем в елементи " какво съставлява търговията с квоти на нездравословни излъчвания и трябвало Европейска комисия да прояви диференциран метод. Той добави, че в случай че продължава по този начин, или ще останем без ток, или ще е доста безценен.
На пряк въпрос дали е перспективно да продължим с въглищата от " Мини Марица Изток ", Манолов сподели, че това било най-евтино. А Пламен Димитров разгласи, че идването на газ от " Турски поток " щяло да е по-скъпо – 200 лв. за мегаватчас, толкоз щяло да е и от АЕЦ " Белене ", а другояче от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " цената била 129 лв. за мегаватчас. Димитров не сподели какъв брой ще коства тока с нездравословните излъчвания, само че беше безапелационен – мантрата, че ТЕЦ-овете цапали, била неистина, било легенда и проучване, че фини прахови частици от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " стигат чак до остров Крит (бел. ред. – става въпрос за отчета " Последна глътка въздух: Въглищните компании разболяват Европа " (Last Gasp: The coal companies making Europe sick) – повече цапали с печките на дърва и въглища за отопление. Затова на срещата в Катовице за климата, която почва на 3 декември, Румен Радев като президент би трябвало да пази позицията за опазване на въглищните централи и да няма повече понижаване на нездравословните излъчвания от Европейски Съюз, акцентира Димитров, който видя " набожен зелен фанатизъм, превзел света " . Никой не приказва за самолетите, унищожават озоновия пласт, за тях няма квоти, продължи с тезата си ръководителят на КНСБ. Димитър Манолов пък изиска да се включим към тези страни, които се борят против ограничението на въглищата.
Градивна позиция
Има европейска стратегия, даваща опция за развиване на съпровождащи действия за развиване на ВЕИ. Например – развъждане на енергийна дървесина. Може да се намерят способи да се компенсират нещата и да няма загуби на работни места. Твърдо обаче на климатичната среща в Катовице би трябвало да отстояваме запазването на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", той е държавен и токът му се изкупува от НЕК, акцентира енергийният специалист Иван Хиновски пред Българска национална телевизия. Припомняме, че НЕК заплаща по преференциални цени изкупуването на ток и от частните централи, а особено за американските централи (бившите държавни " Марица Изток 1 " и " Марица Изток 3 " ) квотите парникови излъчвания се заплащат от НЕК т.е. страната, тъй като договорите са подписани преди да влезем в Европейски Съюз и преди да се присъединим към политиката на Европейски Съюз за запазване на околната среда и понижаване на нездравословните излъчвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР