Много хора се борят да отслабнат въпреки усилията си. Те

...
Много хора се борят да отслабнат въпреки усилията си. Те
Коментари Харесай

Енергийни блокажи са причина да не отслабваме

Много хора се борят да отслабнат макар напъните си. Те могат да опитат разнообразни диети и рутинни извършения, само че към момента не могат да смъкват килограмите. Едно допустимо пояснение за това е, че енергийните блокажи в тялото пречат на загубата на тегло.

Какво съставляват енергийните блокажи

Енергийните блокажи са области в тялото, където потокът от сила е стеснен или блокиран. В обичайна китайска медицина тази сила е известна като Чи и се счита, че тече през тялото по характерни пътища, наречени меридиани. Когато има енергиен блокаж, потокът на Чи силата се нарушава, което може да докара до разнообразни физически и прочувствени признаци.

Има доста вероятни аргументи за енергийни блокажи, в това число стрес, контузия, неприятна диета, липса на извършения и отрови от околната среда. С течение на времето тези блокажи могат да станат по-тежки и да доведат до хронични здравословни проблеми.

Как енергийните блокажи въздействат на загубата на тегло

Енергийните блокажи могат да попречат на способността на тялото да изгаря мазнините и да отслабва по няколко метода. Първо, те могат да забавят метаболизма, затруднявайки изгарянето на калории от тялото. Когато метаболизмът е муден, тялото е по-вероятно да съхранява мазнини, вместо да ги изгаря.

Второ, енергийните блокажи могат да причинят хормонален дисбаланс, който затруднява отслабването. Например, когато тялото е подложено на стрес, то създава хормона кортизол, който може да накара тялото да задържа мазнини. По същия метод, когато тялото не получава задоволително сън, то създава хормона грелин, който покачва апетита и може да докара до преяждане.

Трето, енергийните блокажи могат да доведат до предпочитание за нездравословни храни. Когато тялото не получава нужната сила от храната, то може да жадува за сладки или мазни храни, с цел да обезпечи бърз прилив на сила. Тези храни постоянно са с високо наличие на калории и могат да доведат до наддаване на тегло.

Как могат да бъдат изчистени енергийните блокажи

 Енергийни блокажи

Изчистването на енергийните блокажи може да помогне за възстановяване на способността на тялото да отслабва. Има няколко метода да извършите това, в това число:

Акупунктура

Акупунктурата е техника на обичайна китайска медицина, която включва проникване на тънки игли в избрани точки на тялото, с цел да се подтиква потокът на Ци. Това може да помогне за изчистване на енергийните блокажи и да насърчи загубата на тегло.

Масаж

Масажът може да помогне за освобождение на напрежението в мускулите и да усъвършенства потока на Ци през тялото. Това може да помогне за възстановяване на метаболизма и понижаване на желанието за нездравословни храни.

Упражнения

Редовните извършения могат да оказват помощ за възстановяване на потока на Чи през тялото и да понижат енергийните блокажи. Това може да помогне за възстановяване на метаболизма и поощряване на загуба на тегло.

Медитация

 Енергийни блокажи са причина да не отслабваме

Медитацията може да помогне за понижаване на напрежението и да насърчи релаксацията, което може да помогне за възстановяване на потока на Ци през тялото. Това може да помогне за възстановяване на метаболизма и понижаване на желанието за нездравословни храни.

Диета

Храненето на здравословна диета, която е богата на плодове, зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни, може да помогне за възстановяване на потока на Чи през тялото и понижаване на енергийните блокажи. Това може да помогне за възстановяване на метаболизма и поощряване на загуба на тегло.

В умозаключение, енергийните блокажи могат да бъдат забележителна спънка за загуба на тегло. Чрез изчистване на тези блокажи посредством техники като акупунктура, масаж, извършения, медитация и здравословна диета, хората могат да подобрят своя метаболизъм, да понижат апетита и да насърчат загубата на тегло.

Ако се борите да отслабнете, може би си коства да проучите тези техники, с цел да видите дали могат да ви оказват помощ да постигнете задачите си за намаляване.

Вижте още какво е прочувствен блокаж и по какъв начин да се оправим.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР