Много хора са шашнати от случващото се днес, но със

...
Много хора са шашнати от случващото се днес, но със
Коментари Харесай

Акценти за 21 - 27 май от Banker Weekly

Много хора са шашнати от протичащото се през днешния ден, само че сигурно надалеч повече са тези наивници, които едвам в този момент стартират да провиждат какви попари са надробили довчерашният им Премиер Слънце и свитата, пардон - ордата му от вакханки и сатири.  " Калинки " и " червени шапчици ", уволнени от скъпоплатените си високи длъжности, се връщат на старите си щатове, защитавани грижливо за тях по две-три години.



Електронните пощенски кутии към този момент не са единствения път на хакерите до нас. Социалните мрежи все по-често извършват тази роля. Появи се и нова мода: източване на банкови карти с подправени онлайн игри от името на огромни търговски вериги. За това алармираха наши читатели, попаднали на офертите за примамливи парични награди.



Скандалът с раздадените милионни заеми на определени фирми набира скорост. Решимостта на служебния министър на стопанската система Кирил Петков да извади на бял свят цялата истина за финансирането на „ богопомазаните “ от властта, които са употребили инак държавната Българската банка за развиване като персонална, наруши рахатлъка на доста от тях. В момента, в който станаха ясни имената на най-облагодетелстваните компании, от кошера на досегашните властници се разнесе неистово жужене.  

Патриотичните финтове явно няма да приключат скоро. Лидерите на националистическите партии са подготвени на какво ли не, единствено и само да съумеят да извоюват депутатски места. Не се понасят изключително, само че в името на тази цел са подготвени и на жертви. Изобщо, нещата при патриотите наподобяват на сюжет от турски сериал. Не можеш да разбереш кой на кого какъв е, къде стартира враждата и свърша любовта. Но изрично обичта се ускорява преди избори.



" Градусите " унищожиха най-големия план за птицеферма за заплодени яйца по размер 121 в границите на Европейски Съюз. " Не споделям единствено Иван Ангелов, тъй като не той самичък, а построената мрежа към него ме умъртви ”. Това сподели особено за БАНКЕРЪ Нела Калъчева, притежател на банкрутиралото дружество в с. Малина, Община Средец, Бургаска област.

Тези дни всичко е служебна метла. И по какъв начин другояче да бъде след ГЕРБ-аджийския гуляй из властовите ешелони? Думата ни в случая не е обаче за калинките, а за мисирките. Които в природата може и да са прекомерно разнообразни животинки, само че в хуманоидното си олицетворение съвсем се припокриват. На първо място - в слугинажа. 

Една от характерностите на хищническия модел у нас е, че хората в него не са изключително кадърни да основават, по тази причина овладяват някоя пазарна ниша и я похабяват. После минават към заграбването на идната. Издирват проспериращи бизнесмени за жертви. Затова в България на микро равнище има замогване, а на макро равнище закъснение от всички страни в Европейски Съюз. Икономистът Георги Ганев  пред БАНКЕРЪ.

Партиите на статуквото губят въздействие, а най-голямата от тях - до наскоро управлявалата ГЕРБ, събира токсични равнища на омерзение и ненавист. Партиите, оповестили се за носители на смяната, са на вълната на противоположна наклонност. Но с цел да се наложат като изразител на желанията на висшия суверен, те трябва да се оправят с три задания:  първо, да изискат властта, второ, да я завоюват и трето, да потвърдят, че са способни да ръководят. Първата инспекция даде негативен резултат, за което има както опрощение, по този начин и рационални пояснения.

Между чисто пропорционалния и чисто мажоритарния избор има серия междинни разновидности и може да се окаже, че точно те са по-подходящи за България. Но има и извършен референдум, в който доста висок % българи гласоподаваха за мажоритарни избори. Голяма част от тях не направиха осведомен избор. Ако сме цивилизована страна и зачитаме мнението на народа, би трябвало да създадем нов референдум по тематиката, с естествена разяснителна акция. Говорителят на ЦИК доцент Цветозар Томов пред  БАНКЕРЪ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР