Много хора са се сблъсквали и продължават да се сблъскват

...
Много хора са се сблъсквали и продължават да се сблъскват
Коментари Харесай

30-минутна много ефективна Табата тренировка

Много хора са се сблъсквали и не престават да се сблъскват със следния проблем: упражняват доста, само че не виждат резултат. Един от най-бързите способи да измененията това и да започнете да виждате резултат е Табата. Това е доста интензивна подготовка, при която се горят доста калории и има страхотни резултати. Ако вършиме Табата тренировки 2 пъти седмично, в продължение на 6 седмици, тялото ви ще се трансформира и ще се чувствате по-мотивирани от всеки път.

Какво е Табата подготовка?

Принципът на тренировката Табата е композиция от 20 секунди подготовка и 10 секунди отмора. Запомнете 20 секунди и 10 секунди, не повече, не по-малко. Трябва да употребявате таймер или хронометър, тъй като това е доста значимо за вашия триумф.

Изборът на тези шпации от време е елементарен: нашите мускули работят в анаеробен режим при безспорна оптималната мощ за тъкмо 20 секунди. А 10 секунди е времето, нужно на мускулите, с цел да се възстановят.

Как да го вършиме?

Правете всяко упражнение в продължение на 20 секунди и по-късно почивайте 10 секунди. Повторете 8 пъти. Всяко упражнение лишава единствено 4 минути. Направете 1-минутна отмора и преминете към идващия 4-минутен цикъл. Изберете 6 разнообразни извършения за 30-минутна подготовка. 30 минути са безусловно задоволителни, само че би трябвало да спазвате разпоредбите доста деликатно.

Упражнение 1:

 30-минутна доста ефикасна Табата подготовка Instagram

Нека стартираме с нещо просто от позиция на техника. Целта на това упражнение е да вдигате коленете допустимо най-високо.

Скачайте, като вдигате първото едното коляно, а след това другото. Продължавайте да скачате, до момента в който таймерът не покаже 20 секунди.

Упражнение 2:

 30-минутна доста ефикасна Табата подготовка Instagram

Това упражнение работи върху голям брой мускулни групи в долната част на тялото ви, само че внимавайте с гърба си. Ако ви заболи, заместете това упражнение с друго, запазвайки същия период 20/10.

Сгънете коленете си и сложите ръцете си на пода.

Скочете в позиция планк.

Върнете се в първичната позиция, като краката ви би трябвало да са в профил на ръцете ви.

Упражнение 3:

 30-минутна доста ефикасна Табата подготовка Instagram

Нека прибавим малко повече придвижване в тренировката.

Започнете да скачате, като тежестта на тялото ви би трябвало да бъде единствено върху единия крайник. Трябва да сте леко приклекнали и единия крайник да е зад другия, както на фотографията. Направете същото с другия крайник. За по-голям резултат, приклекнете повече.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР