Много хора са предупреждавали Ненад Зимонич, че е истинска лудост

...
Много хора са предупреждавали Ненад Зимонич, че е истинска лудост
Коментари Харесай

Нови стави върнаха Зимонич на корта

Много хора са предупреждавали Ненад Зимонич, че е същинска полуда да се завръща на корта. Докторите пък са се чудели, че е играл тенис с сходни болки. Но това не попречи на 42-годишния сърбин да влезе в игра на София оупън. Той се пусна в конкуренцията на двойки, където дружно с Мате Павич (Хърватия) изгубиха с 6:7 (2), 2:6 от индийците Рохан Бопана и Дивидж Шаран.
„ Знаех, че може би съм изиграл последния мач в кариерата си “, признава Зимонич, който е печелил трофеи на двойки в три от четирите шампионата от Големия шлем, а също и купа „ Дейвис “ с отбора на Сърбия. В последните 10 години той страда от дегенеративно заболяване на ставите. През 2018-а болките го принуждават да се оперира, а повода е, че желае да живее обикновено.
„ Не ми даваха никакви гаранции, че ще мога още веднъж да играя “, спомня си ветеранът.
Проблемът му е открит още през 2008-а, когато получава съществени болки на „ Уимбълдън “. Оказва се, че от хрущяла на тазобедрената му става е останал единствено половината. Затова в този момент е сюрпризиран, че още веднъж е на корта.
„ Когато докторите ме попитаха по кое време считам отново да играя, щях да се разплача – спомня си Ненад. – Очаквах единствено да мога да вървя и да не ме боли. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР