Много хора са предубедени по отношение на въглехидратите. Може би

...
Много хора са предубедени по отношение на въглехидратите. Може би
Коментари Харесай

Защо трябва да ядете въглехидрати, ако спортувате?

Много хора са предубедени във връзка с въглехидратите. Може би това се дължи на обстоятелството, че в огромен брой диети те са „ жигосани ” като възпрепятстващи отслабването. Ако обаче вие упражнявате – въглехидратите са ви нужни. Разберете четирите аргументи, които го потвърждават.

За да се справите най-добре по време на своите тренировки, би трябвало да ядете верните въглехидрати в вярното време . Това е по този начин, тъй като те са изходното вещество, благодарение на което се получава мускулният гликоген – един от главните източници на „ гориво ” по време на интензивно натоварване като тичането, да вземем за пример.

Гликогенът обаче не е единствено добър източник на сила. Той играе значима роля в целия набор от други съществени функционалности на тялото.
Ето няколко малко познати, само че основателни аргументи да консумирате повече потребни въглехидрати (царевица, банани, нахут, грах, картофи, кестени):

Гликогенът понижава мускулната тресчица
Мускулните контузии и съпътстващата ги болежка могат да бъдат най-значителните физиологични резултати на по-продължителните и интензивни тренировки. Така наречената мускулна тресчица се характеризира със мощна болежка и вдървеност на мускулите, които са били натоварени повече от естественото. Обикновено тя се получава след към 24 часа и трае няколко дни. Може да намалите неприятните чувства от мускулната тресчица, като се храните с въглехидрати и протеини след преди и след подготовка.
Въглехидратите поддържат имунната система
Когато упражнявате по-интензивно, тялото ви създава повече от хормона кортизол. Това значи, че вашата имунна система е потисната и тялото ви освобождава по-малко антитела. Именно антителата оказват помощ на организма да обезврежда непознати тела като бактерии и вируси. Ако ядете задоволително въглехидрати преди и след подготовка обаче, тялото ви ще отделя инсулин, който противодейства на отрицателното въздействие на кортизола върху имунната система. С други думи – може да станете по-устойчиви на зараза.

Идеалните равнища на гликоген усъвършенстват построяването и възобновяване на мускулите
Без значение дали залагате на силова подготовка или пък не, комбинацията от банкет на въглехидрати и протеини след упражненията ще усъвършенства построяването и възобновяване на мускулите, още веднъж с помощта на гликогена. Гликогенът покачва равнищата на инсулин, което от своя страна усилва притока на кръв към мускулите. Залагайте на съотношението 4:1 или 3:1 въглехидрати и протеини за най-хубав резултат.

Точните равнища на гликоген понижават риска от пострадване
Продължителните тренировки с ниски равнища на гликоген водят освен до отмалялост, само че и усилват риска от. Когато гликогенът в мускулите намалее, те стартират да употребяват личния си протеин за сила. Ако този развой продължи по-дълго, нараства риска от пострадване на мускула. От своя страна към този момент повреденият мускул няма да издържи, както здравият мускул – даже последващата диета да е богата на въглехидрати. Това може да докара до двустранни разлики в мускулната контракция и отмалялост, което в допълнение усилва евентуалния риск от пострадване.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР