Много хора са изправени пред хранително отравяне, но не всеки

...
Много хора са изправени пред хранително отравяне, но не всеки
Коментари Харесай

Ето как да разберем, че сме се отровили

Много хора са изправени пред хранително отравяне, само че не всеки знае какво да прави в такива обстановки. Хранителното отравяне е храносмилателно разстройство, обвързвано с използването на ексцентрични или токсични храни и питиета.

Отравянето с храни е от два типа:

Хранителни натравяния, свързани с консумирането на храни, нечисти с патогенни микроби, да вземем за пример остаряла храна. Също по този начин може да се натровите в случай че не са спазени разпоредбите за хигиена и санитарни правила. Например, потреблението на неизмити плодови зеленчуци и така нататък

Токсично неинфекциозно отравяне - развивато при усвояване на разнообразни отрови, като химикали или нездравословни гъбички и растения.

Симптомите на отравяне нормално се развиват бързо. Ако с времето не отмине, тогава опиянението на тялото се усилва и може да заплаши човешкия живот. Характерните признаци на хранително отравяне включват:

Спазми в корема;

Болка в корема;

Гадене, повръщане;

диария;

Слабост, неразположение.

Освен тези признаци температурата може да се увеличи до 39 ° C или по-висока, пулсът може да се усили, може да се развие прекалено слюноотделяне. Тези признаци са признаци на тежка интоксикация. В този случай би трябвало неотложно да посетите доктор./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР