Много хора просто нехаят, че личната им информация може да

...
Много хора просто нехаят, че личната им информация може да
Коментари Харесай

65% от препродадените карти памет съдържат данни на предишните си собственици

Много хора просто нехаят, че персоналната им информация може да стане притежание на другиго.
Проучване на университета в Херфордшър и компанията Comparitech са провели забавно изследване. Те закупуват 100 употребявани SD и microSD карти от eBay и други източници в интервал от четири месеца. След това употребяват широкодостъпен програмен продукт, с цел да се опитат да възстановят информацията, съдържаща се в тях. Данните, които смъкват идват от таблети и смарт телефони, само че също и от сателитни навигационни системи, камери и дори дронове. 65 от тези картипамет към момента съдържали голямо количество материали: контактни описи, история от браузването, интимни фотоси, копия от паспорти, CV-та, бизнес инфпрмация и други

„Вдигаме подобен звук за това, което прави Фейсбук, а доста от нас просто оставя неща в тези местни памети“, изяснява Пол Бишоф от Comparatech.

„Хората доста елементарно просто захвърлят остарялото си устройство, когато се снабдят с ново. Ако обаче тази информация попадне в неверните ръце, може да бъдат породени огромни вреди, като кражба на идентичност, изнудване. Едва 25 карти бяха съответно почистени от данните, так че те да не могат да бъдат възобновени. 35 не бяха изтрити изобщо – нито притежателят им, нито продавачът се е опитал да изтрие данните. 25 бяха форматирани, което значи, че притежателите им са се пробвали да изтрият тези данни, само че информацията към момента беше възстановима с минимални усилия“, изясняват създателите на проучването. И както означават те, не коства нито пари, нито някакви специфични старания и знания тези данни да бъдат възобновени.

А вие грижите ли се данните ви от устройствата за предпазване на данни, с които се разделяте да бъдат съответно заличени? Може да споделите в коментарната секция под сегашния материал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР