Много хора правят една и съща грешка - те избират

...
Много хора правят една и съща грешка - те избират
Коментари Харесай

11 топ съвета как да преговаряте за заплатата

Много хора вършат една и съща неточност - те избират да не договарят за заплатата си, без значение дали аплайват за нова работа, или желаят нарастване на заплащането на сегашната си позиция. Проблемът е, че в случай че не преговаряте, това може да ви коства скъпо в дълготраен проект, написа The Ladder.

Причината за избягването на договарянията може да се дължи на боязън или стеснение. Колкото и това да ви смущава обаче, заплащането е основно за удовлетвореността ви от работата и чувството ви за благополучие. Така че най-добре е да преодолеете това, което ви стопира, и да се научите по какъв начин да преговаряте за своята заплата.

Фокусирайте се върху своята стойност и я покажете

Задайте си въпроса - каква стойност носите вие на компанията. Съставете лист на своите достижения, с цел да дадете съответни образци, доказващи тезата ви. С други думи, покажете какво можете на дело. Също по този начин е добре да очертаете авансово по какъв начин вие може да допринесете за бъдещия триумф на компанията.

За да организирате мислите си, съставете чернова, на която нахвърляйте какво сте постигнали до момента, акценти и огромни триумфи. Може да се позовете и на минали оценки от управлението.

Вземете поради трендовете в сферата, в която работите

За да увеличите възможностите си за сполучливи договаряния, направете изследване на пазара и трендовете. Каква заплата приблизително взимат експертите като вас? Вземете поради опитността, продуктивността и уменията ви.

Целете се високо

Експертите от Ladder поучават да поискате по-високо възнаграждение от това, което действително задачите. По този метод ще позволите на другата страна да намали леко желаната сума, без това да значи компромис от ваша страна.

Бъдете ясни по отношение на сумата

Когато влезете в залата, в която ще водите договарянията, би трябвало към този момент да сте наясно със заплатата, която желаете да получавате оттук нататък. Освен това не си позволявайте да оферирате диапазон от най-малко и най-много. По този метод може да бъдете погрешно разбрани.

Бъдете уверени и положителни, само че не притискайте

Има разлика сред позитивната убеденост, която е в плюс за професионалното ви развиване, и напереността, която няма покритие. Бъдете учтиви, когато преговаряте за заплатата си. Натискът, под каквато и да е форма, няма да бъде от изгода.

Експертът Робин Мадел дава следния образец, когато желаете да получите по-висока от оповестената стартова заплата:

“Развълнуван съм от позицията, която ми оферирате. Тя е добра опция за развиване поради моя опит. Чудя се, дали не бихте могли да повишите стартово възнаграждение с ….. Моето изследване на пазара демонстрират, че междинното възнаграждение за тази позиция е по-високо. Уверен съм, че ще останете удовлетворени от моите умения и благоприятни условия, в случай че бъда част от екипа ”.

Задавайте въпроси

Чрез намерено задаване на въпроси позволявате на отсрещната страна да смъкна гарда и да аргументира позицията си във връзка с заплащането. Вие, на собствен ред, показвате, че се пробвате да разберете основанията им.

Ето няколко образеца:
Кажете ми повече за бюджета, който сте планували за тази позиция
Какво мога да направя, с цел да получа по-високо възнаграждение?

Преговаряйтесякаш желаете по-добри условия за различен човек

От психична позиция от време на време е по-лесно да сме по-уверени, когато преговаряме от името на различен човек. По този метод смъкваме фокуса от себе си и това ни оказва помощ да се успокоим.

Репетирайте за договарянията

Практиката оказва помощ да шлифоваме уменията си да приказваме безапелационно и да отстояваме позицията си. Може да порепетирате излагането на доводите за вашето покачване или желанието ви да стартирате нова работа с по-висока заплата. За да сте уверени, че се справяте добре, поискайте помощ от другар или експерт.

Слушайте интензивно

Слушането е доста значима част в процеса на договаряне на финансовите условия. Внимателно се вслушвайте в това, което споделя събеседникът ви. По този метод по-добре ще разберете неговите учредения и елементарно ще откриете метод да получите по-добро възнаграждение.

Подгответе се за “Не ”

Поканата за изявление за работа не е безапелационен знак, че ще бъдете наети. Освен това, поради тематиката на актуалната публикация, ви предстоят договаряния за по-висока заплата. Ако отговорът на другата страна е не, не отвръщайте незабавно със прощаване. Забавете темпото. Приемете информация и кажете, че ще помислите преди да вземете дефинитивно решение. Освен това не се колебайте да откажете впослествие. Вие знаете какъв брой коства трудът ви и компромисите на този стадий не са добър метод в дълготраен проект.

Уверете се, че контрактуваното възнаграждение е документално завършено

Когато постигнете сделка, която устройва и вас, и работодателя, уверете се, че новите условия са написани писмено. В тях би трябвало да се загатват и други придобивки, в случай че има такива. В идеалния случай би трябвало да разполагате с ясно изложение на длъжностната ви характерност.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР