Много хора по света ще гледат сватбата на принцХари и

...
Много хора по света ще гледат сватбата на принцХари и
Коментари Харесай

Повод за гордост или обикновен уикенд е кралската сватба за британците?

Много хора по света ще гледат сватбата на принц Хари и американската му избраница Меган Маркъл в събота, само че британците не се интересуват изключително от нея, сподели изследване на социологическата организация YouGov, представено от Ройтерс.

 
Проучването, поръчано от антимонархическата група " Рипъблик " , сочи, че 66% от британците не се интересуват от събитието, а 60% имат намерение да прекарат естествен уикенд.
 Принц Хари и Меган Маркъл в Белфаст Gettyimages
Принц Хари и Меган Маркъл ще сключат брак в храма " Сейнт Джордж " на замъка Уиндзор в събота. Над 5000 представители на медиите и към 100 000 благопожелатели се чака да дойдат в града за събитието.

 
Според 57% от запитаните кралското семейство би трябвало да заплати освен за сватбата, само че и за разноските по нейната полицейска защита , сподели още изследването на социологическата организация YouGov.
 Официален портрет на принц Хари и Меган Маркъл Официален портрет на принц Хари и Меган МаркълGulliver/Getty Images
Допитване, оповестено предходната седмица сподели, че множеството британци мислят, че монархическото ръководство в страната би трябвало да продължи.
 
Според изследване, направено от компанията за социологически проучвания " КомРес ", пък 58% от британците считат, че идната сватбата, както и неотдавнашното раждане на принц Луи, сина на принц Уилям и брачната половинка му Катрин, са мотиви за горделивост , въпреки поддръжката да е по-изявена измежду по-възрастните хора.

 
Популярността на кралското семейство зависи от личността на неговите членове, сподели проучването на YouGov. Докато 60% от респондентите декларират, че харесват кралица Елизабет Втора , синът ѝ принц Чарлз има надалеч по-ниска известност.

 Кралица Елизабет Втора избра тоалет и шапка в жълто за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 година Gulliver/Getty Images
Почти половината от интервюираните биха предпочели " някой различен " да наследи трона. Само 37% желаят това да е бащата на принцовете Хари и Уилям .
 
" Проучването на YouGov демонстрира доста ясна картина на нация, която не се интересува и е апатична към кралското семейство ", сподели Греъм Смит , началник на " Рипъблик ".
 
" Все още не сме нация на републиканци, само че към този момент спряхме да сме нация на роялисти ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР