Много хора по света пият тази смес за лечение и

...
Много хора по света пият тази смес за лечение и
Коментари Харесай

Всички го консумираме, но не сме знаели, че помага за толкова много неща

Много хора по света пият тази примес за лекуване и профилактика на много разнообразни проблеми! Как да го употребявате – доста е просто! Просто е належащо да добавите 2 с.л. зърна черен пипер в чаша с вода, оставете да се вари в продължение на 3-4 минути! След това махнете от котлона, прецедете и пийте течността, до момента в който е още топла! Сега, дано да кажа няколко думи за черния пипер – остра люта фалшификация с голям брой изгоди за здравето. Вярвате или не, само че тя се употребява необятно в аюрведическата медицина.

Тази фалшификация има деен съставен елемент, наименуван пиперин, който придава на черния пипер присъщия усет.

Освен това съдържа желязо, калий, калций, магнезий, манган, цинк, хром, витамини А и С и други хранителни субстанции. Много специалисти по целия свят настояват, че пиперинът в черен пипер усилва био наличността на разнообразни хранителни субстанции като витамини А и С, селен, бета-каротин и други, като по този способ възобновяване цялостното ви здраве.

Био-наличността се отнася до количеството на хранително вещество или добавка, която се всмуква от тялото.

Вие също е належащо да знаете, че тази мощна фалшификация подтиква вкусовите рецептори и покачва секрецията на солна киселина в стомаха, което от своя страна подкрепя вярното храносмилане. Интересното е, че множеството храносмилателни проблеми са породени от неналичието на солна киселина вместо непотребните количества от него. Направени скоро лабораторни проучвания и компютърни модели потвърдили, че съдържащия се в пипера пиперин, блокира образуването на нови мастни кафези на генетично равнище.

 

girl
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР