Много хора плащат високи такси във фитнес залата. Плащаме за

Много хора плащат високи такси във фитнес залата. Плащаме за ...

Страхотни тренировки на открито, които са ефективни и безплатни.


Много хора плащат високи такси във фитнес залата. Плащаме за групови тренировки, личен треньор и т.н. Всичко това е страхотно, но през лятото е абсолютно излишно. Разходите са много, така че ако можете да спестите малко пари, защо да не го направите?! През летния сезон имаме възможността да тренираме навън и да се радваме на чистия въздух и слънцето. Ще ви предложим няколко тренировки на открито, които са много ефективни и безплатни:

1. Туризъм

В зависимост от това къде живеете, може да не сте заобиколени от увлекателни еко пътеки. Но пък във всеки град има поне един парк. Дългата разходка се счита за кардио тренировка, което е страхотно. Освен това, ще бъдете заобиколени от зеленина, което ще ви зареди с енергия. 

2. Високоинтензивната интервална тренировка HIIT

Ако не искате да прекарате твърде дълго време на слънце, HIIT тренировката може да бъде точно това, от което се нуждаете. Не е нужно да разполагате с оборудване, защото има хиляди упражнения, които са само с телесно тегло. Нужни сте само вие, мотивираща музика и равно пространство.

3. Интервално бягане

За много хора, тичането на пътеката е много по-лесно от това навън. Но можете да постигнете същите резултати, ако бягате навън.

4. Плуване

Плуването в различни водни басейни е най-приятният начин за спортуване през лятото. Едновременно ще се радвате на слънцето, ще се разхлаждате и ще стягате тялото си. Всички знаем колко е полезно плуването и че тонизира абсолютно цялото тяло, така че не се колебайте, а грабвайте банския. 

5. Стълби

Източник: jenite.bg