Много хора отиват до магазина, пазаруват, а след това смело

...
Много хора отиват до магазина, пазаруват, а след това смело
Коментари Харесай

Не слагайте тези храни в хладилника

Много хора отиват до магазина, пазарят, а по-късно самоуверено поставят всичко в хладилника, мислейки си, че по този начин оптимално дълго ще запазят свежи продуктите, които са взели.

Уви, става известно, че доста от нас позволяват фрапантна неточност и има храни, които никога не би трябвало да нареждаме в уреда за изстудяване, тъй като по този начин по-скоро ги скапваме.

Има артикули, които след слагане в хладилника се скапват, губят усета или текстурата си. Важно е да не ги оставяте в него.
Сурови картофи
Те обичат прохладните пространства, само че не и студа. Поради това нишестето, което се съдържа в картофите, ще стартира да се разгражда и ще промени текстурата на продукта. Това може да повлияе и на усета на картофите.
Лук
В доста хладилници на рафта може да бъде видян лук. Това обаче може да накара зеленчукът да стартира да плесенясва и да тлея от вътрешната страна. Отвън обаче няма да има и диря от сходно нещо. Това обаче може да скапе усета и миризмата на други артикули.

Ако обаче лукът е обелен и нарязан, то тогава към този момент може да го приберете в хладилника. Важното е обаче да го съхранявате в херметически затворена кутия.
Чесън
Когато се съхранява в ледник, той губи цялата заостреност на усета си. За да го запазите, съхранявайте скилидките чесън в студен, проветрив и изсъхнал съд или още по-добре в книжен плик. Ако главата към този момент е разграничена на скилидки, те би трябвало да се употребяват в границите на 10 дни, в противоположен случай ще стартират да се утежняват.
Мед
Медът, който е подложен в ледник, се втвърдява, а след това е мъчно да се употребява, до момента в който не се затопли. Добре е да съхранявате меда при стайна температура, надалеч от слънчева светлина. Ако обаче не сте знаели това и към този момент сте сложили буркана в хладилника, просто го поставете в купа с топла вода и медът бързо ще се върне в предходното си положение.
Хляб
Всяка трета стопанка държа хляба си в хладилника, съгласно изследване. Там обаче той изсъхва и губи усета си.
Ядки
От една страна, в случай че ги държите в ледник в действителност ще удължите живота им. Но в това време те ще изгубят усета си и ще поемат миризмите на „ съседите “ си на рафта. Добре е да ги съхранявате в затворена кутия на стайна температура.
Домати
Точно по този начин. За тях е добре да ги съхранявате на стайна температура, в случай че желаете да запазите живота в тях оптимално дълго време.
Шоколад
Абсолютно табу е да го сложите в хладилника. Там той става корав и би трябвало да чакате доста време, с цел да го консумирате.
Ябълки и круши
Охлаждането ще убие групкавостта им. Това, че в някои магазини те се съхраняват в хладилни витрини, не значи, че би трябвало да ги слагате в хладилника. Това не са растения, които обичат студа.
Банани
Това е нещо, което може да бъде намерено в съвсем всеки ледник и това е голяма неточност. Често за нула време те стартират да потъмняват, да имат черни точки и стават безвкусни. Чудесната температура за съхранението им е към 12 градуса. Може да увиете стеблата им във фолио, с цел да удължите живота им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР