Много хора не сядат да се хранят, ако на масата

...
Много хора не сядат да се хранят, ако на масата
Коментари Харесай

Връзката между лютите храни и деменцията

Много хора не сядат да се хранят, в случай че на масата няма нещо люто - било то чили сос, люта чушка или червен пипер. И одобряваме това даже и като метод да забързаме метаболизма и да отслабнем.

Но едно последно проучване е на път да ни откаже от това малко наслаждение в живота. Учени от Университета в Южна Австралия и Катарския университет откриха, че хората, които ядат люто всеки ден, имат по-голям риск от развиване на деменция .

До този извод се стига след 15-годишно проучване, в което вземат участие близо 5000 души на възраст над 55 години.
 Снимка 435705

Възрастните, които употребяват 50 г чили дневно имат двойно по-голяма евентуално да развият деменция и други проблеми с паметта. Рискът е още по-сериозен, в случай че феновете на лютото са с ниско тегло, написа Metro.

Както пресните люти чушки, по този начин и тези, стрити на прахуляк, оказват отрицателно въздействие върху мозъка и паметта. За безвредни се считат сладкият червен и черният пипер.
 Гъбите забавят мозъчното стареене и деменцията
Гъбите забавят мозъчното стареене и деменцията

По какъв брой би трябвало да ядем, с цел да има резултат

Това е първото проучване, което свързва лютите храни с когнитивните функционалности, по тази причина има още какво да се желае от научна позиция. Но изводите към този момент са безапелационни - който хапва люто, не помни бързо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР