Много хора не признават пижамата и нощниците и предпочитат да

...
Много хора не признават пижамата и нощниците и предпочитат да
Коментари Харесай

Да спим голи – полезно е!

Много хора не признават пижамата и нощниците и избират да спят голи. И, както се оказва, не без съображение – науката споделя, че сънят без облекла е доста потребен в много(понякога много изненадващи) връзки:

Облекчава болката

Дрехите пречат на свободната циркулация на кръвта, тъй че е хубаво най-малко по време на сън, да се отървете от „ изкуствената кожа “. Tова ще облекчи напрежението и дискомфорта, зараждащи в нервния сплит на коремната празнина и даже ще отстрани болките в корема.
В допълнение, лекарите предлагат да спят без облекла и на тези, които страдат от бодърствуване.

Нормализира работата на мастните жлези

Сънят не значи цялостна липса на интензивност. Нашите органи работят даже когато спим и с цел да се усъвършенства продуктивността на работата, е належащо органите да се избавят от непотребното налягане.

Когато спите голи, това опростява достъпа на въздух до кожата и форсира процеса на нейната регенерация. Вашите мастни жлези работят най-ефективно, произвеждайки себум и обновявайки кожата. Това, от своя страна, въздейства на интензивността, с която се обменят веществата.

Защитава половите органи

Влагата на женското долни дрехи може да провокира диксомфорт и да усили вероятността от инфекции. При съня без облекла достъпът на въздух не е стеснен и това снижава риска от неприятности, като оказва помощ да се избегнат гъбичните болести.

Според лекарите, голото спане при мъжете оказва помощ се поддържа оптимална температура на тестистите и  по този метод се усъвършенства качеството на спермата и плодовитостта.

Повишава качеството на живот

Не може да се отървете от умората и безпокойството? След претрупан работен ден ви е мъчно да се потопите в бездънен спокоен сън. В резултат на идващия ден се чувствате отпаднали и желаете само да се наспите.

Опитайте се за една нощ да махнете обичаната си пижама – допустимо е дружно с нея да свалите и напрежението и да спите като бебе. Добрият сън ще ви зареди с сила за идващия ден.

И още аргументи да нанкате голи-голенички:

Голото спане понижава хормона на напрежението (кортизол), което ще ви направи по-отпочинали и ще понижи непотребния вкус. Ако не се наспите добре, на сутринта ще с разсъните с високи равнища на кортизол и ще изпитвате голям апетит за сладки храни и ще натрупате непотребни калории.

Кожата диша и става по-блестяща.

Увеличава окситоцина – хормона на положителното въодушевление.

Регулира температурата на тялото, като не му разрешава да прегрява и усъвършенства качеството на сън.

Пижами долу, време е за сън!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР